Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE

Italija osigurala plasman na Euro, Norveška nije pomogla Hrvatskoj

Italija - Azerbajdžan
Foto: Reuters
1/7
10.10.2015.
u 20:15

Eder, El Shaarawy i Darmian pobrinuli su se da Azerbajdžan ne napravi novo iznenađenje.

Talijanima je pobjeda trebala da osigura plasman na Euro, a upravo je to učinila svladavši Azerbajdžan u 9. kolu 3:1 na Olimpijskom stadionu u Bakuu. Eder, El Shaarawy i Darmian pobrinuli su se da Azerbajdžan ne napravi novo iznenađenje pa je tako Robert Prosinečki nakon pobjede i tri remija, pretrpio prvi poraz, piše Goal.

Italija tako nije izgubila kvalifikacijsku utakmicu još od 6. rujna 2006. u Francuskoj, a večeras su slavili bez pomoći Andree Pirla.

Azzurri su poveli već u 11. minuti u Bakuu golom Edera, koji je nakon dubinskog ubačaja Verrattija pobjegao domaćoj obrani i bez problema matirao vratara. U 18. minuti Eder je lijepo proigrao Pelea u kaznenom prostoru, a napadač Southamptona je snažno opalio, no Agajev je odbio loptu u korner.

No u 31. minuti zavladala je ludnica na stadionu nakon što je Azerbajdžan izjednačio. Lošu reakciju Chiellinija te Bonuccija iskoristio je Hajdukov Gurbanov, koji je asistirao Nazarovu pogodivši u donji desni kut Buffonova gola za 1:1 No euforija domaćina nije dugo trajala nakon što su Talijani izigrali azersku obranu, Candreva je s desne strane u sredinu uposlio neometanog El Shaarawyja, koji je bez problema zabio za vodstvo 2:1.

Italija je blizu trećeg gola, a nakon što je Eder već svladao i prebacio azerskog vratara, jedan od braniča iščupao je loptu s gol-crte. No azzurri su ipak uspjeli povesti 3:1, a strijelac je bio Matteo Darmian u 65. minuti. Azerbajdžan je od 88. minute igrao s igračem manje nakon što je crveni karton dobio Husejnov. Samo minutu kasnije Giovinco je iz slobodnog udarca s 20 metara pogodio gredu.

Conteova momčad je tako stigla do šeste pobjede, treće u nizu te je i dalje prva u skupini H.

U drugoj utakmici u skupini Norveška je slavila protiv Malte. U 20. minuti domaćin je poveo preko Tetteya, čija je lopta ušla u gol nakon odbijanca. Norvežani su povisili u 52. minuti preko Soderlunda, koji je iskoristio užasnu reakciju vratara. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao te su Skandinavci ostvarili treću pobjedu zaredom.

Statistiku pogledajte na Goal.com.

>>Torcida se u hotelu sastala sa Srnom, kapetan odbio povesti suigrače u bojkot!

Komentara 17

BR
Brontops
20:45 10.10.2015.

"Norveska nije pomogla Hrvatskoj" Pa cak i da je novinar htio biti ironican nije mu uspjelo!

JU
juroqueteamo2
22:23 10.10.2015.

Zuti je znao podvaliti Hrvatima (jer pozna nasu igru i igrace) a protiv talijana su igrali kao drugoligasi. Pravi torcidas!

GA
Gambit
22:44 10.10.2015.

Norveška nije pomogla Hrvatskoj?! Nisam znao da su trebali nama pomoći ti skandinavci. Zašto im netko nije objasnio da su oni trebali izgubiti da bi nama bilo lakše?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije