Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLADIONIČARSKA NAJAVA

Isplati se igrati na slavlje Manchester Cityja kod Evertona

Sunderland - Manchester City
Reuters/Pixsell
10.01.2015.
u 00:30

Gosti iz Liverpoola imaju niz od četiri poraza u isto toliko utakmica u Premier ligi, a u posljednjoj su utakmici kod kuće igrali 1:1 u FA Kupu s West Hamom.

Manchester City se napokon uspio sasvim izjednačiti s Chelseajem na vrhu Premier lige, a da bi ostali na istom rastojanju od Mourinha i društva moraju nastaviti pobjeđivati. Priliku za doći do nove pobjede imaju na gostovanju kod 13-plasiranog Evertona na Goodison Parku.

Gosti iz Liverpoola imaju niz od četiri poraza u isto toliko utakmica u Premier ligi, a u posljednjoj su utakmici kod kuće igrali 1:1 u FA Kupu s West Hamom. Kriza momčadi koju vodi Španjolac Roberto Martinez je evidentna jer momčad je do kraja studenog sasvim dobro djelovala, u prvenstvu su bili u gornjem dijelu ljestvice, a u Europskoj ligi osvojili su prvo mjesto u skupini ispred Wolfsburga.

S druge strane, Manchester City sve bolje izgleda kako sezona odmiče, imaju 11 pobjeda od posljednjih 13 utakmica gdje su svaki put zabili barem dva pogotka u tim tijumfima, a one preostale dvije utakmice su remiji. U Premier ligi su na posljednja tri gostovanja bili u prednosti već na poluvremenu da bi slavili na kraju, a isti učinak imaju i u posljednje tri utakmice protiv Evertona. Posljednji put Everton je svladao City u ožujku 2013 (2:0), a nakon toga građani su pobjeđivali redom 3:1 (kod kuće), 3:2 (u gostima) i 1:0 (kod kuće, prije nešto više od mjesec dana).

>> Kladioničarske najave pogledajte na Goal.com

Što se izostanaka tiče, Cityju nema nekoliko glavnih igrača. Sergio Aguero i Edin Džeko tek su se vratili punom treningu,  a branič Vincent Kompany također nije sasvim spreman. Moguće da nijedan od ove trojice neće započeti susret (Aguero i Džeko praktički sigurno neće nastupiti), a sa sigurnošću neće biti ni ponajboljeg zadnjeg veznog današnjice Yaye Tourea, koji je otputovao na arfički Kup nacija. Kod Cityja neće biti ni 33-godišnjeg braniča Nastasića koji je ozlijeđen.

Evertonu zbog afričkog Kupa nacija neće biti Christiana Atsua, ozlijeđeni su vratar Howard, te Distin, Gibson, Osman, Pienaar i Hibbert, a upitni su McCarthy i Baines.

Savjeti za kladitelje: Od Evertona se na početku sezone očekivala borba za Europu, no sada su mnogo bliže borbi za ostanak. Posljednji mjesec 2014. donio im je uglavnom vrlo loše rezultate, a tako je počela i 2015. No, teško će se vaditi na Manchester Cityju koji se ravnopravno bori s Chelseajem za naslov. Iako će i jednima i drugima  nedostajati važni igrači, prednost svakako dajemo gostima. Savjet bi možda bio igranje na više od dva pogotka, ili možda oba daju gol. Ipak, i obična "dvojka" donosi gotovo dvostruki iznos na uloženo...

>> Desetkovani Newcastle mogao bi kod lidera doživjeti katastrofu

>> Liverpool će (ipak) preskočiti Sunderland

>> Celta nije zabila u sedam utakmica u nizu, a još im nema 1. strijelca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije