Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTER RADI PROBLEME

Mateo Kovačić se dogovorio s Redsima, no Interu nije dosta ni 21 milijun eura

Mateo Kovačić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
05.06.2015.
u 15:55

Mateo Kovačić odigrao je posljednju utakmicu za Inter, to je u cijeloj priči jedino sigurno

Iako on o tome mudro šuti, Mateo Kovačić (21) odigrao je oproštajnu utakmicu u Interovu dresu. I sve mu se savršeno poklopilo: trener Roberto Mancini već neko vrijeme traži novo rješenje u veznom redu, a istodobno se pojavio i interes Liverpoola za Matea.

Nakon što je Mateo Kovačić već dogovorio uvjete s engleskim klubom, preostao je još samo dogovor klubova, no on u ovom trenutku još nije ni blizu. Ponuda Redsa, kažu dobro upućeni Talijani, jučer je narasla do neslućenog 21 milijuna eura, što Interu još nije dovoljno.

Cjeloljetna sapunica

Talijanima se naravno nikamo ne žuri s Mateovom prodajom, jer znaju da će Rodgers (ako ostane trener Liverpoola) još podignuti cijenu budući da je Kovu označio nasljednikom Stevena Gerrarda. Interova logika ne može biti razumljivija: ako su Redsi za Lovrena dali više od 25 milijuna eura, zašto bi tako plemenit vezist kao što je Mateo vrijedio manje?

Posao Intera i Liverpoola oko Matea tako bi se mogao pretvoriti u cjeloljetnu sapunicu, nešto slično kao Lukin transfer u Real Madrid.

Inače, maštu Liverpoolovih navijača već je zagolicao Dejan Lovren objavivši na svom profilu fotografiju s budućim suigračem Mateom Kovačićem. Liverpoolov tandem od 50 milijuna eura!

Kad smo već kod Matea, nije naodmet spomenuti kako ga je Modrićeva ozljeda promovirala u gotovo ključnoga igrača reprezentacije uoči sraza s Talijanima.

Kova, Brozović i Rakitić bit će trojac u veznom redu s kojim će Kovač napasti azzurre.

– Bit će veliki hendikep u Splitu bez navijača, navijači su uvijek bili 12. igrač Hrvatske. Bit će teško, ali spremni smo i motivirani za osvajanje sva tri boda, kao što smo pokazali i na San Siru. Ne trebamo se bojati Talijana, oni se više boje nas nego mi njih – rekao je Kovačić.

Gibraltar nije priznat

– Kvalitetni su, znaju se dobro braniti, a igrači Juventusa moraju im još odraditi finale Lige prvaka, što bi im mogla biti i prednost s obzirom na to da će cijelo vrijeme biti u punom pogonu – dodao je Kovačić.

Usput, hrvatska reprezentacija spuznula je za jednom mjesto na Fifinoj ljestvici i sada je na 18. poziciji. Ispred vatrenih su, primjerice, Slovačka (17.) i Češka (16.), ali i Kostarika (14.). Hrvatska je tako izvan svjetskoga Topa 10 već 21 mjesec ili od rujna 2013. godine. Naš sljedeći suparnik Gibraltar nije zabilježio nikakav pomak u Fifi, zato što ga Fifa još nije priznala. Talijani su na 13. mjestu.

>> Liverpool je ozbiljno zagrizao, nudi 18 milijuna eura za Matea Kovačića

>> Inter već našao zamjenu za Kovačića, na ljeto stiže Ante Ćorić?!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije