Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DELAČ I BENKO

Hrvati predvode Sarajevo do titule: šef im je malezijski milijarder kojeg još nisu vidjeli

06.05.2015.
u 16:35

– Čestitao sam suigračima Čechu i Ivanoviću na naslovu, treneri Chelseaja stalno me prate – Kaže Delač

Nakon osam godina posta nogometni klub Sarajevo na dobrom je putu da osvoji ligaški naslov, a ključnu ulogu u tom pohodu igraju Hrvati koji su u klub stigli ove zime. Vratar Matej Delač (22) u deset nastupa za Sarajevo čak sedam puta sačuvao je mrežu netaknutom, a napadač Leon Benko (31) u deset utakmica zabio je sedam golova. Pet kola prije kraja prvenstva Sarajevo je vodeće, s bodom više od Širokog i Željezničara.

Prevarili ga Kinezi

– Favoriti smo za naslov, imamo najbolju momčad, ali ne smijemo se opustiti jer ove sezone smo već dosta puta kiksali. Prvo veliko iskušenje čeka nas već ovaj vikend kada stiže Zrinjski, koji također može do naslova – kažu Benko i Delač.

Obojica su u Sarajevo došla zimus, u zadnji čas.

– Ja sam prvo morao riješiti spor s bivšim klubom, kineskim Aerbinom, koji me nije plaćao pa sam raskinuo ugovor. Želio sam u Kini riješiti egzistenciju, zbog toga sam i otišao iz Rijeke, no ispala je noćna mora. Ali tako je to u životu... – kaže Benko.

Delač je pak ljetos odradio pripreme s matičnim klubom Chelseajem, potom je cijelu jesen bio u francuskom drugoligašu Arles-Avignonu, a krajem siječnja stigao je u Sarajevo.

– Zezaju me da ću ove sezone osvojiti dva prvenstva te jednom ispasti iz lige. Naime, matični klub Chelsea već je prvak Engleske, Arles će ispasti iz druge lige, a Sarajevo je blizu naslova – objašnjava nam Matej.

Sa stožerom i igračima Chelseaja redovito je u kontaktu.

– Radim po njihovu programu, a trener vratara Hilario nedavno me posjetio u Sarajevu. Po tome vidim da ozbiljno računaju na mene. A čim smo osvojili naslov, čestitao sam suigračima Čechu, Ivanoviću i Matiću – otkrio je Delač, koji je ljetos odigrao i prvu službenu utakmicu za Chelsea, u pobjedi 2:1 protiv Olimpije.

"Mogu braniti u Engleskoj"

Sjajnim obranama u Premijer ligi privukao je i pažnju stožera reprezentacije BiH. Već su i najavili da će Mateju uskoro poslati reprezentativni poziv. Možda je zbog toga vrijeme da ga se sjeti i Niko Kovač. Matejeve kvalitete ionako poznaje, bio mu je izbornik u mladoj vrsti...

A koji su Matejevi planovi?

– Želja mi je braniti u Premiershipu, za Chelsea ili neki drugi klub. Bit će mi lakše nakon ljeta 2016., kada hrvatski igrači više neće trebati radnu dozvolu za Englesku. No zasad mislim samo o naslovu sa Sarajevom, a onda ću odlučiti kamo dalje.

Za suigrača Benka kaže:

– On je uvjerljivo najbolji napadač lige, prevaga u momčadi. Lijepo mi je što smo zajedno u Sarajevu.

Mnogi su se zapitali zašto je Benko, donedavno najbolji igrač Prve HNL, pristao otići u bh. ligu:

– Nakon svih tih zavrzlama u Kini nisam imao nekog izbora, a mislim da sam sa Sarajevom pogodio. To je jako ambiciozan klub koji ima velike planove i u Europi.

A kako i ne bi kad je vlasnik malezijski milijarder Vincent Tan. Prema Forbesu, Tan je "težak" 1,3 milijarde eura, a vlasnik je i člana Premiershipa Cardiffa.

– Još ga nismo uživo vidjeli, ali najavio je dolazak na zadnje kolo ako budemo slavili naslov – zaključili su Benko i Delač.

>> Matej Delač: Odazvao bih se da dobijem poziv od BiH, bila bi mi čast

Komentara 1

MA
MagnusJohnson
16:42 06.05.2015.

Uz Courtoisa i 15 drugih golmana koje imaju u inozemstvu, sigurno Delač samo u Chelseaju o tebi razmišljaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije