Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajduk otišao u Rumunjsku

HNS upozorio Marijana Pušnika: Ne javno o kaznama!

14.06.2016., Split - Trener Hajduka Marijan Pusnik s nogometasima Tinom Svenom Susicem i fizioterapeutom Filipom Brnasom. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/7
13.07.2016.
u 10:38

– Kalinić i Sušić bit će treneru na raspolaganju za dvoboj protiv Cibalije – kaže službeni Hajduk.

Ljutio se, pa čak i “pjenio” Hajdukov trener Marijan Pušnik nakon pobjede u Sinju protiv Junaka. Mršavo mu je izgledalo tih 1:0, odmah nakon utakmice jasno je kazao da će sve igrače kazniti, a one koji nisu išli pozdraviti publiku i duplo. Istina, nije to bila prva momčad Hajduka, Pušnik je glavne igrače čuvao za dovoboj s rumunjskim Iasijem, ali kod slovenskog trenera nema popusta. U svakoj utakmici želi biti maksimalan.

Upitan derbi s Dinamom

– Bit će kažnjeni, to sam zatražio od sportskog direktora. A dobit će i duplu kaznu jer nisu pozdravili publiku – kazao je Pušnik odmah nakon dvoboja protiv Junaka.

Dan poslije dobio je neke upute iz HNS-a o ponašanju trenera, primjedba je što je odmah javno kazao da će igrači biti kažnjeni. Pa je Pušnik objasnio, no ništa se neće promijeniti.

– Dojam o utakmici je isti, tu nemam što dodati ili oduzeti. A ispričavam se zbog javnog iznošenja kazni koje ću kao glavni trener predložiti klupskom tijelu koje je za to zaduženo. Nisam detaljno bio upoznat s procedurama u hrvatskom nogometu – rekao je Pušnik.

Taj Junak je iza Pušnika, njemu je sada bitnije orijentirati se na dvoboje protiv rumunjskog Iasija u 2. pretkolu Europske lige. Hajduk je otišao u Rumunjsku, a Pušnikova momčad bit će znatno oslabljena. 
Nedostajat će dva reprezentativca, Lovre Kalinić kasno se priključio momčadi, odmor nakon Eura je potrajao pa će među vratnice stati u 1. kolu prvenstva Hrvatske, u nedjelju protiv Cibalije.

Ali Pušnik još nije ni upoznao Kalinića, u ovom trenutku više će mu nedostajati Tino Sušić. Naizgled bezazlena ozljeda gležnja protiv praške Slavije pokazala se vrlo neugodnom pa će reprezentativac Bosne i Hercegovine preskočiti prvi dvoboj protiv Rumunja.

– Kalinić i Sušić bit će treneru na raspolaganju za dvoboj protiv Cibalije – kaže službeni Hajduk.

Ipak, teško je vjerovati da će Sušić zaigrati u Vinkovcima, vjerojatnije je da će ga Pušnik čekati spremnog za uzvrat protiv Iasija i eventualni dvoboj s Dinamom. Naime, još se ne zna hoće li se ta utakmica igrati, ovisit će o rezultatima Dinama u Ligi prvaka i ždrijebu 3. pretkola. Ono što je sigurno, Hajduk protiv Dinama ne može igrati u subotu, a bude li Dinamo prošao dalje i ždrijeb odluči da igra u utorak, onda Zagrepčani neće moći igrati u nedjelju. No o tom potom, ima vremena.

Kožulj umjesto Sušića

Pušnik je u nevolji, momčad mu ionako nije nešto plijenila igrom, a sada je uoči dvoboja s Rumunjima ostao bez najboljeg igrača. Tino Sušić u ovom je trenutku najdominantniji Hajdukov igrač, preko njega idu sve akcije i nedostajat će u Rumunjskoj. Njegovu ulogu preuzet će Zvonimir Kožulj, novi reprezentativac BiH, koji je zadovoljio nastupima i pokazao je da Hajduk na njega može ozbiljno računati. Izostankom Sušića otvara se mjesto u veznoj liniji, do sada je Pušnik najviše koristio Tomu Bašića, ali pitanje je hoće li se odlučiti pružiti povjerenje mladom veznjaku u tako bitnoj utakmici...

Komentara 8

SX
sudbina x
12:56 13.07.2016.

Pušnik u Ruminjskoj će biti pušiona...

DU
Deleted user
13:50 13.07.2016.

Hrvatski nogomet je sustavno uništavan od strane Mamića i HNS-a, pogledajmo samo mlade reprezentacije: U17 reprezentacija Hrvatske se preko EP gdje je osvojila grupu plasirala na SP gdje je porazila Njemačku i pobjednika Nigeriju. U19 Hrvatska se kvalificirala na EP koje počinje za par dana i gdje tražimo vizu za SP. U21 Hrvatska je prva u svojoj kvalifikacijskoj grupi za EP ispred jedne Španjolske. Krivac za gore navedene stvari međuostalima je i Romeo Jozak, koordinator mladih selekcija, koji je prije toga sudjelovao u stvaranju katastrofalne dinamove omladinske škole koja je temelj svih reprezentacija, i koja je opet ove sezone obrukala Hrvatsku tako što je za zelenim stolom ispala već iz četvrtfinala juniorske lige prvaka. Nadaleko po uspjehu poznata hajdukova struka Romea Jozaka naziva šarlatanom, ja ne vjerujem njegovim rezultatima, nego njima. O Romeo, Romeo, zašto si Romeo? HNS je potpuno samofinancirajuća organizacija, dok Slovački i Mađarski nogometni savez od države dobiju godišnje oko 40 milijuna eura, HNS ne dobije prebijene lipe, no zato je tu država da taj isti HNS dovede u red tako što nevjerojatno uspješnoj udruzi "Naš Hajduk" kao nagradu za minus od 90 milijuna kuna, nagradu za 3 osvojena boda u europskim skupinama zadnjih 20 godina, zaneseni tim rezultatima, država im sa punim pravom daje u ruke budućnost cijelog hrvatskog sporta, tako da isti pišu sudbinu ne samo nogometu, nego i vaterpolu, košarci, tenisu, kuglanju. Iako su se svi sportski savezi (od biciklističkog do alpinističkog) u Republici Hrvatskoj složili i poslali dopis da je novi Zakon o sportu totalno promašen, ja ipak vjerujem udruzi Naš Hajduk koja se dokazala na brojnim poljima, kako financijskim, tako i sportskim. Po pitanju hrvatskih klubova i naše lige, imati ćemo od sljedeće godine dva predstavnika u ligi prvaka, što je ponajprije zasluga Hajduka koji su svojim porazima od Dile Gori, Shelbourna, Slovana, Dundalka, Skonta itd jedino motivirao Rijeku i Dinamo da naprave više, tako da će nam Hajduk na koncu donijeti 2 predstavnika. S druge strane, koliki je to zapravo uspjeh 2 predstavnika ako pogledamo da recimo Talijani imaju 3 predstavnika u Champions ligi, a Španjolci čak 5 sa Sevillom. Izgubili smo od Nizozemske ....bili su bolji....čestitke i idemo dalje Vatreni. U čemu je problem Nizozemska halooo?????

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
15:40 13.07.2016.

sad će Kale u Belgiju pa će jajduk uprihodit par tisuća eura koje bi trebalo pokrtit kaznu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije