Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STANKO POKLEPOVIĆ:

Hajduk može pobijediti Rijeku ako igrači pokažu bijes

Stanko Poklepović
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
27.07.2014.
u 15:25

- Utakmica je jadranski derbi, postoji rivalstvo, ali Rijeka bi morala napraviti još puno toga da se približi Hajduku - kaže Vukas.

Puno je onih koji se sjećaju rujna 2010. godine kada je Hajduk, s igračem manje (isključen je Anas Sharbini), pogotkom Marija Brkljače u 88. minuti pobijedio s 1:0. Bila je to jedna od rijetkih pobjeda Hajduka u Rijeci. Tadašnji trener Stanko Poklepović lupio je šakom o stol i izrekao rečenicu koja je ušla u legendu.

- Hajduk je neuništiv! - viknuo je Špaco.

- Sjetili ste se toga, ha. Da, tada sam to rekao, i to će ostati zauvijek. Hajduk je neuništiv. Žalim što te moje riječi nije iskoristilo vodstvo kluba i sada kada se obratilo javnosti zbog ovog posljednjeg sudačkog previda. Važna je logistika, vodstvo kluba mora puno raditi kako se ne bi događale takve stvari. Ono je je odgovorno za takve situacije - kazuje Poklepović.

Četiri godine nakon riječi "Hajduk je neuništiv" Rijeka je još ojačala, Hajduk ne ide s velikim nadanjima podno stijena Kantride. Dok momčad Igora Tudora ne ostavlja baš neki dojam, igrači Matjaža Keka gaze sve odreda. No, jadranski derbi uvijek je žestok, nema sumnje da će takav biti i ovaj.

Tudor mora popravljati

- Rijeka igra standardno i ozbiljno. Sviđa mi se rad Matjaža Keka, momčad mu je složna i disciplinirana. Tu su Anas Sharbini i Krstanović, od njih prijeti najveća opasnost. Pogotovu od Anasa, koji je igrač instinkta - kaže Poklepović.

Prekaljeni trener ne želi prekrižiti Hajduk, bez obzira na dvije posljednje blijede partije. Dovoljno je toga Poklepović prošao da bi olako presuđivao.

- Domaćini su u prednosti, Hajduk je još nezreo. Ali, ako bijeli iskažu onaj pozitivni, kontrolirani bijes, nešto bi mogli napraviti. Mislim na onaj nogometni bijes, koji se može pravilno usmjeriti, u granicama kulture, i onda se na terenu može puno toga napraviti - kazao je Poklepović.

Trener bijelih Igor Tudor našao se na udaru kritika nakon poraza od Dundalka.

- Igre Hajduka nisu mi ulile povjerenje, nema sklada u igri, a posao je stožera da to ispravi. Mlada je to momčad, treba joj vremena, treba je čekati. Najvažnije je da Hajduk ide dalje u Europi i to treba poštovati. Kada igrate u Europi onda je najvažnije da idete dalje, a sve drugo nije toliko bitno - smatra Poklepović.

Vršajević upitan

Uz to što Hajduk ide dalje, najsvjetliji dio početka sezone su igre 16-godišnjeg Nikole Vlašića. Bijeli su dobili novi dragulj.

- Dobar je, pred njim je velika budućnost. Možda se malo pretjeruje u napisima. Otac, sestra, ovo, ono... Treba ga paziti, polako dozirati. Mali Vlašić u ovom trenutku ne može biti nositelj igre, treba ga dovoditi u situaciju "ja mogu, ja trebam, ja hoću", ali bez imperativa - zaključio je Poklepović.

Inače, Hajduk večeras neće biti u punom sastavu. Maglica i Milović su ozlijeđeni, a možda ni Vršajević neće igrati jer ga muči mišić.

>> Krstanović je izudaran u Mađarskoj, ali će ipak biti u prvih 11 protiv Hajduka

Ključne riječi

Komentara 15

DU
Deleted user
15:59 27.07.2014.

Tribalo bi konacno Ajduku omogucit da ravnopravno konkurira Dinamu i Rijeci... da igra sa 15 igraca na terenu, a protivnik bez golmana, a ridikul Poklepovic da bude sudac :-)

DU
Deleted user
15:52 27.07.2014.

haha Poklepović jaooo....Hajduk je postao nogometna karikatura već godinama. Nažalost. I ne, nije kriv ni Mamić,ni horoskop već čelni ljudi i tzv. "hajdukova dica" ala Vidošević i sl. koji su ga i doveli tu di je danas - iza Lokomotive i Splita. Tako da taj "slavni" Ajduk teško da može i Inker Zaprešić dobiti kamoli neku ozbiljniju ekipu iz Europe. No dok se bili tiše okrivljavanjem cilog svita i okolice, Rijeka radi i raste. I nadam se danas još jednoj pobjedi majstora s Kvarnera! Forza Fiume!

PU
purger58
16:24 27.07.2014.

Dobit ce po tamburi i ponovo krivdci ce biti mamic i sudija.Mozda je zaq njih najbolje da odu iz lige ,ko sto zeli njihov gradonacelnik i neka osnuju ligu "splitskr rive"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije