Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Želi u reprezentaciju

Fernandes: Ne bojim se startova, volio bih na Copa Americu

03.03.2015.,  Zagreb, stadion Maksimir - Hrvatski nogometni kup, cetvrtfinale, druga utakmica, GNK Dinamo -  NK Istra 1961. Junior Fernandes. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
06.03.2015.
u 22:05

Fernandes je tražio dodatni rad da bude što spremniji za proljeće

Junior Fernandes, jedan od trenutačno dvojice Čileanaca u Dinamu, vraća se u formu. Prijelom noge kao da je zaboravio. Ne samo fizički, tu je bio važniji psihički povratak, igranje bez straha.

– Nema više straha – kaže Junior.

A u posljednjim je susretima i te kako dobio po nogama, dobro su ga lupali i Split i Istra. No, Junior bi ustao, pogledom prostrijelio suparnika i nastavio igrati pa i zabijati.

Da zna zabiti gol, nije bilo sporno, da je brz, još manje.

– Dugo Dinamo nije imao tako brzog igrača s loptom u nogama, ovo je druga dimenzija – komentirali su Fernandesa stručnjaci već nakon prvih treninga.

Opet je nasmijan

Da, brz je, iako to ne možete zaključiti kada ga vidite na ulici, ide lijenog koraka, nekako pognut, u svom osebujnom stilu odijevanja, obično sa šiltericom na glavi. No, lijepo ga je nakon utakmica vidjeti nasmijanog. Dojmljiv je bio njegov zagrljaj s Rugaševićem, igračem Splita koji mu je slomio nogu. Očito Fernandes nije zlopamtilo. U toj je utakmici zabio krasan gol, potkopavši loptu, i svjesno zaradio žuti karton jer je podignuo dres da bi sinu Jesusu čestitao rođendan natpisom na majici.

Kao i Angelo Henriquez bio je reprezentativac Čilea. Nisu se puno naigrali jer Čile ima odlične igrače na njihovim pozicijama, ali u Čileu ih nisu zaboravili. Svi čileanski mediji redovito objavljuju vijesti o njima. Čileancima je ostalo u sjećanju vrijeme kada su zajedno igrali u Universidadu, zajedno su zabili 20 golova u šest mjeseci, bili su junaci kluba i danas ih u tom klubu obožavaju. No, onda su otišli, Angelo put Manchester Uniteda, Junior u Leverkusen.

Sada su zajedno u Maksimiru i nadaju se da će ponovno u reprezentaciju, to prije jer je njihov Čile domaćin Copa Americe.

– Neće biti lako naći se na popisu izbornika, konkurencija je strašna, ali volio bih biti tamo – nada se Fernandes, koji je upisao devet utakmica za Čile, i dodaje:

– Ne, nisam se čuo s izbornikom Sampaolijem.

Čile će osvojiti Copu

Fernandes će bez dvojbe reći da je favorit za naslov prvaka Južne Amerike – Čile. A tko je bolji, Brazil ili Argentina?

– Brazil, naravno. Pa ja sam Brazilac – kazao je Čileanac brazilskog podrijetla.

Da bi se našao na popisu, morat će u Dinamu biti još bolji. U nekoliko utakmica krenuo je nezainteresirano. A onda odjednom krene, pokaže niz čudesnih poteza, bjegova, golgeterskih sposobnosti. Da bi došao na Copa Americu kao reprezentativac, a ne kao gledatelj mora igrati 90 minuta punim plućima, kako on to može. A očito je da hoće, kada je od Zokija Mamića tražio dodatni rad jer želi biti što spremniji.

>>Istra promašila penal, a onda Dinamo uvjerljivo slavio uz prvijenac Hodžića

Komentara 1

Avatar titanov sin 2
titanov sin 2
10:20 07.03.2015.

Pravi igrač , možemo svi sretni biti što igra u HNL-u u našem daleko najboljem klubu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije