Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europski ispit

Evo što trener Celtica kaže o "balkanskom" Dinamu i koga se boji

Dinamo -Astra
Goran Stanzl/PIXSELL
28.09.2014.
u 17:53

- Dižemo se u formi, iz utakmice u utakmicu sve smo bolji i stvari dolaze na svoje mjesto. Važno je da igramo europske utakmice, igrači tako napreduju

Nakon remija u Koprivnici protiv Slaven Belupa, nogometaši Dinama ponovno se okreću europskom natjecanju. Nakon fenomenalne pobjede protiv Astre 5:1 'modre' očekuje teško gostovanje u Glasgowu protiv Celtica. Škotska momčad nije u sjajnoj formi ove sezone, ali na domaćem terenu iznimno su opasni. Svjestan je toga i njihov trener Ronny Deila.

- Mislim da su sve četiri momčadi u skupini podjednake i zbog toga je bitno da iskoristimo prednost domaćeg terena. Kad je naš stadion pun, a nadam se da će biti, to utječe na naše igrače, ali i na protivničke. To nam je velika prednost. Jednostavno moramo iskoristiti to što igramo na Celtic Parku.

Deila je napravio "domaću zadaću" i detaljno proučio Dinamo.

- Sve momčadi koje dolaze s Balkana su uvijek tehnički vrlo jake pa očekujem da je i Dinamo takav. Odlični su napadački i vole igrati nogomet. Mislim da će to biti odlična utakmica. Dinamo je pobijedio Astru 5:1, ali ne zato što su Rumunji loši nego zato jer je Dinamo jako dobar. No, na domaćem terenu tražit ćemo pobjedu, to je ono čemu uvijek težimo.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Izdvojio je i jednog igrača Dinama kojeg se pomalo i boji.

- Svidio mi se onaj igrač El Arabi Soudani. Igra u napadu ili na desnoj strani, on je magičan igrač, vrlo jak.

Za kraj je zaključio:

- Dižemo se u formi, iz utakmice u utakmicu sve smo bolji i stvari dolaze na svoje mjesto. Važno je da igramo europske utakmice, igrači tako napreduju. Naš cilj je uvijek igrati Ligu prvaka, ali i u EL-u želimo ostaviti trag. Nadam se da ćemo proći skupinu, a dalje nikad ne znaš što se može dogoditi, zaključio je Deila.

>>Utakmica generacije: Celtic! Pamti se 1998...

Komentara 9

Avatar bok
bok
20:36 28.09.2014.

Zagreb je onoliko Balkan koliko je Glasgow Apeninski ili Iberijski poluotok. Kad ce im to netko objasniti?

DU
Deleted user
18:23 28.09.2014.

Onako realno Celtic je favorit. S druge strane nikakvo iznenađenje nebi bila pobjeda Dinama. Po meni nezahvalna utakmica za prognozu. Samo Dinamo.

Avatar peet
peet
18:09 28.09.2014.

Ako ce Dinamo biti pravi, ne bi trebalo biti problema..Imamo bar nerijesno..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije