Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAKSIMALAN UČINAK

Hrvatska ostvarila zacrtani cilj - pobijedila je Bugarsku u Sofiji!

Hrvatska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
10.10.2014.
u 22:36

Bodurov nam je pomogao autogolom, ali bila je to i više nego zaslužena pobjeda od 1:0.

Dođoh, vidjeh, pobijedih! Tako je najbolje opisati pobjedu Hrvatske od 1:0 u Sofiji protiv Bugarske. Dominacija u svakom smislu, moć, snaga, bez pretjerivanja. Izabranici Nike Kovača pokazali su kvalitetu i niti u jednom trenutku nisu doveli pobjedu u pitanje, samo je moglo biti još više razlike. Možda se netko neće složiti, ali ovo je bila utakmica u kojoj su tri boda, izbjegavanje kartona i ozljeda najbitniji. To se postiglo, barem donekle jer dobili smo četiri žuta.

Sve je olakšao izbornik domaće ekipe Luboslav Penev je rnije čak ni kod 0:1 htio previše riskirati, kao da se bojao lošije gol razlike za nastavak kvalifikacija. Nešto malo je njegova momčad pokušavala, ali sve je to bili stihijski i uz pokušaje iz daljine. To je odgovaralo Hrvatskoj, bez previše muke su se nametnuli na terenu i lako čuvali stečeni rezultat.

>>Grafika na Goalu: Hrvatska imala jednu akciju u drugom dijelu

Ne može se pričati o mnogo prilika u ovom susretu jer Bugari su se čvrsti zatvorili u obrani i Hrvatska nije jurišala previše, strpljivo je gradila igru i to se isplatilo. Sad je jasno zašto se izbornik odlučio za Olića i Brozovića u prvih 11 jer su stvorili zid koji je itekako pomagao Danijelu Subašiću, uopće nije imao posla.

A tako je izgledalo od samog početka, bez obzira na usijanu atmosferu, koju možemo nazvati neprijateljskom. Domaći navijači zviždali su hrvatskoj himni i pokušali nekakvim pritiskom dati "krila" svojim nogometašima, ali nedostatak kvalitete je bio vidljiv. Zagušili smo sredinu, Bugari su samo prebacivali loptu i poklanjali nam je, što je dobro poslužilo da se zaplete mreža.

>> Statistiku utakmice pogledajte na Goal.com

Uspjelo je baš u 36. minuti, nakon što je Rakitić izveo slobodni udarac poslije prekršaja na Modriću. Povratnik Perišić pucao je glavom i Bodurov jer zabio u svoju mrežu. Malo spretnosti i sreće. To je bila prekretnica, naši su kontrolirali igru i Bugari su bili nemoćni.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Ipak, treba zamjeriti izborniku Kovaču što je napravio prvu izmjenu u 80. minuti, a davno prije toga je bilo vidljivo da su naši reprezentativci umorni, Bugari su sve češće prijetili iz daljine. Treba mu zamjeriti i što nije postavio malo hrabriju igru jer Bugarska je bila zrela za primiti nekoliko pogodaka. No kako je spomenuto na početku, cilje bio doći do tri boda bez previše muke i to se postiglo. Na kraju posebno treba pohvaliti Brozovića, ali i ostali su napravili dobar posao, nitko nije griješio, samo je Perišić u dva navrata promašio loptu, a mogao je možda i zabiti.

Slijedi Azerbajdžan u ponedjeljak 13. listopada, a potom "akcija Italija" jer s njima igramo 16. studenog u Milanu.

BUGARSKA - HRVATSKA 0:1 (Bodurov (ag) 36')

BUGARSKA: Stojanov, A. Popov, Zanev (od 46. Galabinov), Bodurov, I. Minev, I. Popov, Manolev, G. Milanov, Gadžev, Micanski (od 46. Ilijev), Djakov. Izbornik: Luboslav Penev.

HRVATSKA: Subašić, Srna, Vida, Ćorluka, Pranjić, Rakitić (od 80. Kovačić), Modrić, Perišić, Brozović, Olić, Mandžukić. Izbornik: Niko Kovač.

>> Očekivali smo ovakvu atmosferu i nije nas omela, odigrali smo muški!

>> Dečki su pokazali karakter i uspjeli ostvariti veliku pobjedu!

>> Tri godine čekamo veliku pobjedu u gostima. Vrijeme je!

Komentara 119

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
20:57 10.10.2014.

Svaka čast HTV, propustili smo pola himne zbog reklama. Ipak je Agrokor važniji od pretplatnika, zar ne? Samo, nemojte mislit da nismo primijetili...

JA
javor01121977
21:41 10.10.2014.

koji komentari bože saćuvaj ...jel moguće da hrvati sanjaju da repka izgubi i samo traže probleme u repki. ljudi moji to je hrvatska rep moraš bodrit bez obzira tko je u stožeru, tko igra ...to je domovina, ne smije biti izbor to mora biti ljubav ...dinamo, hajduk, rijeka nije važno ...ajmo hrvatska. ...gadi mi se kad ćitam ove pretežno negativne komentare oćito da je to teski balkan a uvijek se pravimo nećem boljim

ĆA
ćaćaća
20:47 10.10.2014.

poslije utakmice molim kritike :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije