Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši vatreni

Eduardo se vratio u Zagreb: Brazil me preporodio, opet uživam u nogometu!

23.12.2014., Zagreb - Eduardo da Silva sa suprugom Andreom, kcerkom Lorenom i sinom  Matheusom sletio je u zracnu luku Zagreb. U zracnoj luci docekali su ih supruzini roditelji i Ognjen Vukojevic.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
24.12.2014.
u 18:59

Božić u zagrebu: 
Kad sam igrao u Europi, božićne sam blagdane provodio u Brazilu...

U utorak oko podneva u Zagreb je doputovao bivši hrvatski reprezentativac i napadač Flamenga, Eduardo da Silva (31), sa suprugom Andrejom i djecom, kćeri Lorenom i sinom Mateusom! U Zračnoj luci Zagreb dočekao ga je kum Ognjen Vukojević, bio je to njihov prvi susret nakon sredine srpnja i oproštaja od hrvatske reprezentacije. Brazilsko je prvenstvo završeno i dio slobodnih dana Dudu je iskoristio za posjet svojoj drugoj domovini...

Sretan sam u Zagrebu...

– Kad sam igrao u Europi, uvijek sam za božićne blagdane išao kući u Brazil, jedva sam čekao susret s obitelji. A sad igram u Brazilu, pa sam došao Božić provesti u Hrvatskoj, Brazil i Hrvatska su moje domovine – rekao nam je sjajno raspoloženi Eduardo, koji će u Zagrebu ostati nekoliko dana.

– Sretan sam što sam opet u Hrvatskoj, nedostajao mi je Zagreb. Sad je u Brazilu ljeto, vruće je i odgovaraju mi niže temperature, iako vidim da je ovdje pravo proljetno vrijeme!

Eduardo nam je ljetos govorio da mu je odlazak u Flamengo ostvarenje dječačkog sna, a nakon dobre jeseni još je zadovoljniji:

– Silno sam želio igrati u Brazilu, Ostvario mi se dječački san, sigurno ne postoji ljepši osjećaj od igranja u svom gradu, u gradu u kojem sam rođen, u dresu kluba za koji su igrale mnoge brazilske zvijezde! Zico je svakako najveće ime i idol navijača, a Flamengo je po svojoj povijesti i trofejima najveći brazilski klub, iza sebe ima pravu vojsku od 40 milijuna fanatičnih navijača. Igrao sam prije Flamenga u tri velika kluba, ali ovo je ipak poseban izazov – kaže Eduardo, kojeg ugovor s Flamengom veže još godinu dana.

Jeste li se brzo prilagodili?

– Iako sam rođeni Brazilac, nikad dosad nisam profesionalno igrao u svojoj zemlji! Kad sam došao u klub, situacija baš i nije bila ugodna. Nakon deset kola, naime, Flamengo je bio predzadnji od 20 klubova, sa samo jednom pobjedom, pet poraza i četiri remija. Znao sam da ću biti pod velikim pritiskom, od mene su se očekivali golovi za bijeg sa dna ljestvice. I na kraju je sve ispalo dobro – govori Dudu i ističe:

Sezona počinje u siječnju

– Brzo sam se prilagodio, zabio sam ukupno devet golova i pridonio ostvarenju osnovnog cilja, ostanku u ligi. Zaredali smo s dobrim rezultatima i pobjegli sa dna ljestvice, pa smo na kraju čak izborili i nastup u Južnoameričkom kupu, što je ekvivalent Uefinoj Europskoj ligi. Sezona nam počinje već sredinom siječnja i trajat će do prosinca, najprije se igraju prvenstva saveznih država, a onda i prvenstvo Brazila – kaže Eduardo, koji je jesenas za Flamengo odigrao 20 utakmica.

– Upala tetiva me malo poremetila, ali ipak sam vrlo zadovoljan. Zbog tih bolnih tetiva nisam igrao nekoliko posljednjih utakmica, jer trener nije želio ništa riskirati, a osigurali smo mjesto u sredini ljestvice, nismo mogli ni gore, ni dolje. Iza mene je, eto, vrlo dobra jesen i nadam se da ću, nakon što prođem pripreme, u novoj sezoni biti još bolji – rekao je Eduardo da Silva.

>>Eduardo se iz Brazila sjetio Vukovara: Da se ne zaboravi!

Komentara 12

BO
Bogodol
21:29 24.12.2014.

Svaka čast, želim ti puno zdravlja i sreće, zadužio si Hrvatsku reprezentaciju, žao mi je kad si odstupio jer sam uvijek vjerovao u tebe i silno želio da postigneš gol, što si često i učinio, nemoj se razočarati u Hrvatsku Državu i vrati se jednog dana ovdje živjeti, time ćeš pridonjeti eliminaciji rasizma kojeg netko unutar Hrvatske Države (oni koji ju ne vole) nam natura, bit ću sretan ako ostatak života odlučiš provesti u Hrvatskoj Državi.

SV
stjepan v.
20:59 24.12.2014.

dobro nam dosao Eduardo.

Avatar Svećenik
Svećenik
19:58 24.12.2014.

bravo majstore

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije