Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamov vratar

Eduardo: Hrvatski derbi može se usporediti s onim Porta i Benfice

31.08.2014., Gradski stadion Poljud, Split - MAXtv 1. HNL, 7. kolo, HNK Hajduk Split - GNK Dinamo Zagreb. Eduardo dos Reis Carvalho.  Photo: Tino Juric/PIXSELL
Foto: Tino Juric/PIXSELL
21.11.2014.
u 10:37

– Derbiji su svugdje posebni. Branio sam i u velikom gradskom derbiju Genoa – Sampdoria, to je isto ludnica po gradu, svi koji imaju veze s nogometom taj dan posebno doživljavaju. Branio sam i u lokalnom portugalskom derbiju Braga – Guimaraes, sjajan je – veli Eduardo.

Dva tjedna nije bilo prvoligaškog nogometa, a nastavak otvara izravni sraz Dinama i Hajduka. Plavima je dobro došla ta stanka da se preslože.

– Radili smo i mogu se složiti da nam je stanka dobro došla jer iza nas je period koji baš nije bio dobar. I nedostajale su mi utakmice. Jer, kad ne odigrate dobro pokoju utakmicu, onda vam je draže da što prije dođe sljedeća i da popravite gorak okus, da zaboravite loše stvari. Dobro smo radili, razgovarali o nekim stvarima - rekao nam je Eduardo u utrobi maksimirskog stadiona, u sobi za sastanke između svlačionica i hotela.

Na Poljudu je bilo sjajno

Sad više ne mora čekati dugo na utakmice, u subotu dolazi Hajduk koji ih je namučio u Poljudu.

– Nismo dobro krenuli u utakmicu, loše smo odigrali prvo poluvrijeme, ali onda smo se fantastično oporavili u nastavku i došli do pobjede u dramatičnoj završnici. No bilo je lijepo, uvijek je lijepo igrati derbije, to su posebne utakmice, kako za nas tako i za navijače. Nama je ovaj jako važan, jer želimo i zaboraviti lošije rezultate, ali važan je i zbog Europske lige, mentalno želimo narasti i zato smo opet dobro radili jer ulazimo u vrlo važan period.

Igrali ste u velikom portugalskom derbiju, bili ste vratar Benfice u polufinalu kupa protiv Porta. Može li se naš derbi uspoređivati s portugalskim?

– Može! Ma derbiji su svugdje posebni. Branio sam i u velikom gradskom derbiju Genoa – Sampdoria, to je isto ludnica po gradu, svi koji imaju veze s nogometom taj dan posebno doživljavaju. Branio sam i u lokalnom portugalskom derbiju Braga – Guimaraes, sjajan je. No u Portugalu je svakako derbi Benfica – Porto najjači, tu je i Sporting, ali onaj prvi je broj jedan. I svi oni nose slično, veliki naboj. Tako je bilo i u Splitu, puno ljudi, luda atmosfera. No pustimo sad to, idemo mi dobiti ovaj derbi kod kuće – veli Eduardo.

Nažalost, ovdje baš i neće biti takva atmosfera, jučer na blagajnama plavih nismo vidjeli nikakvu potragu za ulaznicama. I dok Portugalci imaju još velikih utakmica u svojoj ligi, Dinamo ovdje ima prave suparnike samo u Rijeci i Hajduku.

– Da, važno je imati što više jakih utakmica, da bi momčad rasla, igrači sazrijevali, uigravali se.

Zapamtio sam Hajduk

Jeste li gledali utakmicu Italija – Hrvatska?

– Jesam, uh.

"Uh" je zbog navijača i prekida?

– Naravno – zavrtio je Eduardo glavom.

Koliko takvi prekidi odnose igračima koncentraciju'

– Svaki te prekid može omesti, možeš izgubiti koncentraciju, pa čak i kad se igraču pruža pomoć, ali moraš ostati pribran jer je to tvoj posao. Ali, kad prekid dolazi zbog nečega izvana, što nije igra, onda se nakon toga jako teško vratiti u igru. No, u karijeri nisam nikad doživio prekid kakav sam vidio u Milanu, nemam takvo iskustvo.

No dobro, tko će pobijediti u subotu?

– Naravno da ćemo mi pobijediti, kao da bih i mogao reći nešto drugo. Ali vjerujem u našu momčad, imamo samopouzdanja, znamo što nam ta utakmica znači – uz smiješak je dodao vratar Dinama.

U Poljudu je bilo dosta posla, dvaput je vadio loptu iz mreže nakon pogodaka Milića i Sušića. Jeste li dobro upamtili Hajduk, odakle prijeti najveća opasnost?

– Dobro ih se sjećam iz te prve utakmice, djelovali su jako dobro kao momčad i mogu svakome napraviti štetu. Proučavali smo ih i prije te utakmice, isto tako i sada pa znamo dovoljno. A sigurno su i oni proučavali nas pa ćemo vidjeti sve na terenu, no uvjeren sam u našu kvalitetu – zaključio je Eduardo.

>>Evo u kakvoj formi Dinamo i Hajduk dočekuju derbi

Komentara 3

DA
darkofu
11:06 21.11.2014.

Moj Eduardo da vi legionari bal malo igrate srcem za klub nabi nam priuštili ovakve tragedije u evropskoj ligi.Vi tu igrate nažalost samo za novce čast izuzecima.Zato smatram da je vrijeme za domače dečke kojima je Dinamo sve.Vrijeme je daa se Marku Mikuliću da prilika da stane na gol Dinama prve momčadi.

ST
stefj
14:16 21.11.2014.

Bit će interesantan derbi, naročito nakon što su Josipović i SDP podržali huligane. Možemo reći da će biti doslovce vatreno...

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
11:33 21.11.2014.

Hrvatski derbi može se usporediti s onim Porta sa Gvineje Bisao i Benfice iz Mozambika..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije