Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NADOMAK EURA

Domagoj Antolić je dečko na zemlji, ne troši, ne želi bijesni auto...

Domagoj Antolic
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
23.02.2016.
u 14:00

– Kod Domagoja mi najviše imponira skromnost, odaje dojam normalnog dečka, koji čvrsto stoji s dvije noge na zemlji. A to je odraz kućnoga odgoja, kao i psihičke snage i zrelosti – kaže Mlinarić

Domagoj Antolić, kapetan plavih, koji je u prvome dijelu praktički sam igrao protiv riječkog veznog reda, budući da njegovi suigrači, veznjaci Šovšić i Rog, u nedjelju “nisu došli” u Maksimir. Borio se Antolić kao lav, a u nastavku, kad je uz sebe imao Machada i Ćorića, vidjeli smo i njegove kreativne trenutke, posebno je zapažena bila asistencija Soudaniju za prvi pogodak, uoči koje je povukao loptu od centra usput se otarasivši Močinića.

Vidi se kućni odgoj

Je li Domagoj Antolić (25), zagrebački dečko iz Gajnica, istinski vođa Dinama? Trener Zoran Mamić kaže da je “sreća imati takvoga igrača i kapetana”, iza Antolića je i dobra jesen u Ligi prvaka, iskusan je, ima sve više samopouzdanja… Legendarna plava desetka, Marko Mlinarić, o Antoliću kaže:

– Sviđa mi se njegova igra, iako smatram da bi se igrački još više trebao nametnuti! Trebao bi biti bliže suparničkom golu, tražiti prostor za udarac i morao bi zabiti neki gol. Istina je da je to teže s pozicije zadnjeg veznog, ali morao bi to činiti za uspinjanje na višu razinu – kaže Mlinka ističući:

– Kod Domagoja mi najviše imponira skromnost, odaje dojam normalnog dečka, koji čvrsto stoji s dvije noge na zemlji. A to je odraz kućnoga odgoja, kao i psihičke snage i zrelosti – kaže Mlinarić, očito aludiravši na nedavni intervju u jednom našem listu, kad je Antolić rekao da ga ne zanimaju bijesni auti, niti mu je potrebno nekoliko viletina, te da bi igranjem samo u Dinamu mogao osigurati egzistenciju, jer ne troši novac na gluposti.

Pitali smo Mlinarića i kako komentira Antolićevu igračku transformaciju – počeo je kao napadač, pa je bio prebačen na krilo, potom u ofenzivni dio veznog reda, da bi najbolje igrao na mjestu zadnjega veznog igrača:

– Igrači se godinama traže, nemalo je onih koji su počeli na jednome mjestu, a karijeru napravili na drugom. Očito mu je trener sad pronašao pravu poziciju. Nije posebno brz, ali nije ni tempaš, ima dobru motoriku, a tehnički je školovan kao i većina igrača izašlih iz Dinamove omladinske škole. Veselim se što se jedan domaći dečko opet probio u prvi plan i vjerujem da Domagoj može doista biti pravi vođa Dinama. Po svemu je zaslužio tu kapetansku vrpcu, iako nije tip čovjeka koji će urlati u svlačionici, nego je autoritet stekao na drugi način, igrom i ponašanjem na terenu – smatra Mlinarić.

Na širem popisu

Antolić je, podsjetimo, bio na širem popisu bivšeg izbornika Nike Kovača, ali je zbog ozljede leđa izgubio cijelo prošlo proljeće. Nakon dobrih jesenskih igara, izbornik Ante Čačić pozvao ga je za utakmicu protiv Rusije, no kapetan plavih morao je otkazati poziv zbog ozljede mišića. Čačić je bio i na derbiju Dinamo – Rijeka, ovako je video Antolićevu igru:

– Bio je najbolji igrač utakmice! Nametnuo se kao vođa momčadi, pa iako je njegova prava pozicija ofenzivni vezni, odlično odrađuje zadaću na mjestu zadnjeg veznog, jer je iznimno karakteran igrač i posve se podredio momčadi, što je svakako dodatna kvaliteta. Antolić je na širem popisu kandidata za EP i svakako ću ga pratiti ovoga proljeća – kaže Čačić.

>> Antolić: Mamić nije vikao, ukazao nam je na rupe u Rijeci

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije