Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOPING

Dinamu bodovi ostaju protiv Arsenala, Ademiju vjerojatno godina do dvije suspenzije

Arijan Ademi
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/6
07.10.2015.
u 23:35

Neće biti 0:3 za utakmicu s Arsenalom ili oduzimanje bodova... te se opcije ne spominju u Uefinim anti doping pravilima.

Nakon što je Uefa pokrenula postupak protiv Arijana Ademija, koji je bio pozitivan na doping test nakon utakmice Dinama s Arsenalom u 1. kolu Lige prvaka, pravila organizacije nalažu kazne, potvrdi li se pozitivan nalaz na B uzorku, piše Goal.

U tom slučaju Dinamu ostaju bodovi, ali Ademi bi mogao biti suspendiran do dvije godine, a kako mu je ovo prvi prekršaj i uz neke okolnosti, kazna bi mogla biti godinu dana.

Da mu je ovo bio drugi pad, suspendiran bi bio na dvije do četiri godine.

A Dinamo, ako je više od jednog igrača pozitivno, može biti izbačen iz natjecanja. Neće biti 0:3 za utakmicu s Arsenalom ili oduzimanje bodova... te se opcije ne spominju u Uefinim anti doping pravilima.

Je li Ademi prvi igrač koji je pao na utakmici Lige prvaka? Ove se sezone Fenerbahče u pretkolu žalio što je za Šahtar igrao Fred, nakon što mu je A nalaz na Copa Americi bio pozitivan. Uefa je žalbu Turaka odbacila i Fred je igrao...

>> A kako Uefa provodi testiranja, pročitajte na Goal.com

>> Arijan Ademi pao na doping-testu, Uefa pokrenula stegovni postupak!

Komentara 21

BU
budagigo
01:38 08.10.2015.

vidjet čemo b test.

AN
antitovari
06:51 08.10.2015.

Opet nekome smeta Dinamov uspjeh? Necete razbojnici ! Dinamo sampion !

ZG
ZGexil
18:25 08.10.2015.

možda je ademi koristio nekakav lijek i kroz njega, ne znajući mu sastojak, nesvjesno postal pozitivan na doping testu. ima toga i događa se češće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije