Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKAZALI KARAKTER

Dinamo spasio sezonu ulaskom u Europsku ligu!

Dinamo
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
29.08.2014.
u 10:00

Dinamovi će igrači do derbija u Splitu biti negdje oko Hvara...

I osmu godinu uzastopno, Dinamova će europska jesen potrajati barem do Božića! Pobjedom 2:1 (1:0) u uzvratnom dvoboju protiv Petrolula, plavi su potvrdili prednost 3:1 iz prvoga dvoboja i posve zasluženo izborili plasman u Europsku ligu. U nedjelju je na rasporedu veliki derbi na Poljudu protiv Hajduka, a kao nagradu za ovaj uspjeh, Dinamovi će nogometaši petak i subotu provesti na jadranskim otocima (vjerojatno negdje oko Hvara), uživajući u morskim blagodatima!

- Ne uspijemo li, treba nas poslati na Goli otok – poručio je uoči ove utakmice Duje Čop.

I baš je Čop, nakon briljantnog proigravanja Machada, u 22. minuti donio vodstvo plavima i usmjerio ih prema otocima za uživanje! Pao je tada mnogima "kamen sa srca", Dinamova je staza prema Europskoj ligi bila otškrinuta, iako ni tada još ništa nije bilo gotovo. Posebno jer znamo da Dinamo obično nakon pola sata upadne u "crnu rupu" iz koje teško pronalazi izlaz.

Tako je bilo i ovaj put, plavi su 30 minuta kontrolirali utakmicu, a onda su Rumunji diktirali ritam, pa i izjednačili u 59. minuti! Pogodak je, nakon asistencije Mutua, zabio Albin, čovjek koji je u karijeri, igrajući za Getafe i Espanyol, zabio čak pet pogodaka Realu i jedan Barceloni...

- Naravno da u tim trenucima čovjeku svašta prolazi kroz glavu, pa čak i ono najgore! Ali, momčad je sjajno reagirala i do kraja dvoboja opet smo držali konce igre i stvorili još pet-šest šansi. Posebno sam zadovoljan zbog krasnog Antolićevog gola, jer je momčad zavrijedila pobjedu u ovoj utakmici – rekao je Dinamov trener Zoran Mamić.

Točno je, plavi su u trenucima kad je Petrolul izjednačenjem dobio elan, iskazali pravi karakter, nisu "potonuli", nego su zagospodarili travnjakom, još su se jači vratili u utakmicu. U igru je tada ušao iskusni Ognjen Vukojević, plavi su dobili čvrstinu i dodatnu agresivnost na sredini, a ulaskom Soudanija, napokon je proradio i protunapad. U nekoliko su navrata plavi "iskontrirali" goste, koje su vratar i dobre vile spašavale od teškog poraza. S druge pak strane, Rumunji do kraja nisu ozbiljnije zaprijetili i Dinamo je mudro odveo utakmicu u mirne vode.

- Ova momčad može igrati još mnogo bolje. Sad više nemamo taj europski pritisak, sad se možemo uigravati kako treba, a povratkom Fernandesa i s pravim Soudanijem imat ćemo moćnu momčad koja može nauditi svakome u Europi! U srijedu s treninzima počinje Taravel, uskoro i Fernandes, bit ćemo jaki...

Prijelazni rok traje do 31. kolovoza – hoće li se nešto događati?

- Odlazaka sigurno neće biti, a ne planiram ni dolaske No, možda me klub iznenadi – pričao je Dinamov trener, čestitajući Rijeci na europskom uspjehu.

>> Antolić presudio Petrolulu, Dinamo osigurao novu europsku jesen!

>> Plavi, kako do euro proljeća? Ne, nego do bar 15.000 ljudi

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije