Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVA VIZIJA

Dinamo je u godinu dana promijenio tri trenera, razigravača i pet golmana

18.07.2014., Stadion Maksimir, Zagreb - 01. kolo MAXtv Prve lige, GNK Dinamo - NK Slaven Belupo. Marcelo Brozovic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
29.07.2014.
u 13:40

Preživio je trener Zoran Mamić premda se i on gubio u svojim vizijama, lutajući od sportskog direktora do trenera.

To da se u Dinamu baš i ne mogu pohvaliti nekim vizionarstvom, više i nije neka vijest. Dokazano je sto puta. No, u predvečerje novoga europskoga ispita, u kojemu će Dinamo najvjerojatnije napraviti još jedan korak prema Ligi prvaka, najnoviji "nanos" plavih pojačanja, naprosto zaziva na analizu.

Dakle, Dinamo će u srazove s Aalborgom krenuti bez čak šestorice igrača koji su prije godinu dana počeli utakmicu s bečkom Austrijom, i bez trenera (Jurčića). Potjerali su vratara Zeleniku (koji ih je i koštao ispadanja), nema ozlijeđenih Husejinovića, Addya i Fernandesa, Pivarić nije u prvom planu, dok su ključni ljudi uzvratne utakmice, Sammir i Beqiraj, otišli. A doveli su novu - osmoricu!

Bili su megaprijevara

Iz Beča je barem preživio trener Zoran Mamić premda se i on gubio u svojim vizijama, lutajući od sportskog direktora do trenera.

Podsjetimo, gledajući Dinamo u prošloj sezoni, do prve utakmice s Austrijom, činio nam se kao megamomčad, ali onda nas je ta skupina genijalaca u rekordnom roku demantirala i dokazala se kao – megaprijevara. Osvojila je samo jedan bod u Europskoj ligi.

Dinamo ne samo da je lutao s trenerima, što ostavlja najviše posljedica na stabilnost momčadi (Jurčić - Mamić - Ivanković - opet Mamić), nego i s najvitalnijim pozicijama u momčadi. Vratarima i playmakerima. Za Ripleya ili Guinessa, plavi su u godinu dana izrotirali čak petoricu vratara, Migliorea, Zeleniku, Sandomierskog, Ježinu i Eduarda, i zaklinjali se u svakoga od njih, a još veće uzdanice bile su im desetke.

Nitko kao Filho

Počelo je sa Sammirom, potom se odnekud pojavio problematični Cleyton, a sada je desetka čvrsto u rukama Portugalca Machada. I, iskreno, ni Machado, još manje Cleyton, teško mogu stati u istu rečenicu sa Sammirom. Nijedan od njih nije u stanju odigrati ono što je Sammir odigrao protiv Malmöa prije tri godine...

Sve ove oscilacije u Dinamovoj stručnoj politici sugeriraju da plavi možda i nisu tako veliki favoriti protiv Aalborga, još manje u eventualnom 4. pretkolu, u kojemu bi ih čekao vrlo ozbiljan suparnik. Na žalost, i Austrijanci (Red Bull) i Rumunji (Steaua), i Škoti (Celtic) za Dinamo su vjerojatno - moćni Elf. Posložene, uređene, uigrane i stabilne momčadi.

Što za Zokija uopće ne bi trebala biti loša vijest: izbaci li koga od njih, s robom tako upitne kvalitete (Sigali, Goncalo, Wilson...), trener će biti narodni heroj.

>> Zdravko Mamić: Kramarić bi u Dinamu zabijao još više da je bio strpljiviji

Komentara 14

DU
Deleted user
15:14 29.07.2014.

Neizmjerna je dasoviceva ljubav prema Mamicu i Dinamu.

CI
ciba12345
15:19 29.07.2014.

Dasoviću-kritika,kritika i samo kritika.Da se razumijemo,niko nemože nešta tako dobro napravit da netko ko to želi ne nađe nešta kritizirat.Zašto ne pišeš o tome da igrači koje je stvorio ili odgojio isti taj dinamo danas postižu astronomske transfere.(Modrić,Manđukić,Lovren,Vrsaljko,KOvačić,Halilović...itd.Ne -to nije vjest,svi svjetski mediji pišu o Lovrenovu transferu ali ne i Dasović.Sramota. U svemu se slažem sa seniorom ali to je druga tema.

SE
senior
14:20 29.07.2014.

Dasoviću napiši par riječi o velikom i ako Dinamo ne valja odličnom Hajduku. Hajduk ima veliku potporu velikog broja svojih navijača pa vam je to prilika da prodate više primjeraka novina. Ali neće i nesmije Dasović pisati o Hajduku jer će odmah biti proglašen izdajnikom, okupatorom ili nečim još gorjim. Uprava i vodstvo Hajduka tražit će da se Dasovića javo spali na srid rive u Splitu. To što odlični Hajduk nako samo dva /2/ kola prvenstva za Dinamom i Rijekom zaostaje samo pet /5/ bodova nije nikakva slabost već taktička varka za za Rijeku i Dinamo. Dinamo se drži one stare narodne " bolje biti prvi na selu nego drugi u gradu ", i to već desetu godinu za redo i čini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije