Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVOR ŠUKER:

Pitajte premijera Oreškovića kad će napraviti nacionalni stadion

Davor Šuker
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
28.04.2016.
u 12:00

'Zadovoljan sam, ali uvijek može biti bolje i nadam se da ćemo biti bolje.'

Predsjednik Hrvatskoga nogometnog saveza Davor Šuker okupio je nogometne trenere Prve HNL (izostao samo predsjednik Hajduka Damir Burić) i izbornike te s njima pretresao stanje u našem nogometu. Svidjelo se to i Šukeru, a sviđa mu se kako stvari stoje i u našoj A vrsti uoči Europskog prvenstva.

Rakitićeva izjava ‘nategnuta’

– Savez je uvijek spreman, od mogućih 11 otišao je na devet velikih natjecanja, imamo odličnog izbornika, odličnu atmosferu, igrače koji igraju u Ligi prvaka i Europskoj ligi, imamo odličnu bazu u Francuskoj. Željno čekamo prvu utakmicu koja će biti teška, ali to prepuštam izborniku i igračima – kazao je prilično optimistični Šuker.

– Moj je posao biti optimističan, ali ne vidim da su mediji baš nešto optimistični.

Spomenuli ste odličnu atmosferu, no u jednom je intervjuu Ivan Rakitić rekao da atmosfera i nije tako dobra.

– To je malo izvučeno iz konteksta. Kako bismo mi trebali popraviti atmosferu, što bismo još trebali napraviti kao savez? Da se ne kvalificiramo? Zamislite kako bi bilo da se nismo kvalificirali. A što je Ivan mislio, pitajte njega.

O tome je govorio i izbornik Ante Čačić:

– Bio sam s Ivanom i ne znam otkud takva informacija, ali budite uvjereni da to nije točno.

Na ovom nogometnom druženju razgovaralo se o nogometu, je li predsjednik saveza zadovoljan stanjem u njemu?

– Zadovoljan sam, ali uvijek može biti bolje i nadam se da ćemo biti bolje. Da je Rijeka ove godine prošla Aberdeen, da smo uzeli još koji bod u Europi, imali bismo dva kluba u kvalifikacijama za Ligu prvaka, dva za Europsku ligu. A zapitajte se kako ekonomski stoje klubovi, tko im pomaže, kako im pomaže. Ne zanima nas koliko zarađuje Zlatan Ibrahimović, već kako pomoći našem nogometu. I od medija molim pomoć u tom smislu.

Kako komentirate postavljanje Janice Kostelić na mjesto doministrice za sport?

– Želim joj svu sreću, no pričekajmo da to prvo postane. Što god bude trebala od HNS-a, nogometnih institucija, Fife i Uefe, bit ćemo na raspolaganju.

Što očekujete od nje na toj poziciji?

– Da pomogne sportu, da bude kao što je bila vrhunska sportašica, da napravi tim i uđe u svoju domenu. Neće biti pravnica, ali treba joj staviti na stol ono što treba napraviti i vjerujem da će ona to i napraviti. Ali, bez pravne službe, zakonodavstva, bez tima pravih ljudi, bit će to vrlo teško. A vama medijima volio bih dati zadatak da prenesete – zna se koliko je premijer već na svojoj funkciji, a vi mediji biste trebali biti i u službi nogometa. Pa pitajte ga, pomozite nam jednom – kad će napraviti nogometni stadion? – zaključio je Davor Šuker, a o stanju nacionalne vrste govorio je izbornik Ante Čačić koji je obišao dio naših reprezentativaca, još planira do Ćorluke u Moskvu te ponovno do Srne i Vide. A u statusu Dejana Lovrena očito nema promjena.

Neka Luka osvoji LP

– To smo davno apsolvirali, što bi se trebalo promijeniti?

Bi li vam bilo draže da vam Modrić prije dođe na okupljanje ili da igra finale Lige prvaka?

– Želim da osvoji jer će biti raspoloženiji, veseliji, s još više samopouzdanja. Imat će on vremena i za odmor, a uključiti u momčad igrača kao što je Luka najmanji je problem.

Komentara 18

KA
kapunjohan
12:44 28.04.2016.

Hrvatska država nije toliko bijedna, da nebi mogla pomoći u izgradnji,, nacionalnog,,stadiona Bijeda/jednog broja/ ljudi je uzrokovana nesposobnošću vlasti ,podilaženjem raznim svijetskim hoštaplerima, koji su opljačćkali državu uz pomoć,,unutrašnjih,, snaga ali još uvijek ima dosta potencijala, koji se krije unutra raznih financiranja svega i svakoga /pjevača, udruga, priredbi, nepotrebnih radnih mjesta, preplačani političara i stranka, korupciji, skrivanju novca , neplaćanju poreza i doprinosa , neodgovornosti za pronevjeru novca iz proračuna-kad je netko nešto vratio-neplačanim obvezama do radnika a gazde bogati itd.Inače sam protiv nacionalnoga stadiona- sportski klubovi bi morali imati uređene stadione, veći klub veći stadion ali na većini bi se mogle igrati međunarodne utakmice, ovisno o očekivanom broju gledatelja.

Avatar x-y
x-y
13:20 28.04.2016.

Pitajte premijera Oreskovica kad ce da pocisti i makne, Davora Supka, kriminal.e i olo. iz HNS-a...

Avatar KizanRizan
KizanRizan
13:36 28.04.2016.

Da, da... to je bilo malo izvuceno iz kontexta a malo nije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije