Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK HNS-A

Davor Šuker konačno prokomentirao optužbe iz Njemačke, evo što kaže!

Šuker
30.06.2015.
u 10:07

Nikada u životu nisam bio uključen u bilo kakvu aktivnost koja za cilj ima dogovaranje ili utjecanje na ishod nogometne utakmice, tvrdi Šuker.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker priopćenjem se oglasio o medijski napisima da je bio u kontaktu s kladioničarskom mafijom.

"Prvo, želim naglasiti kako sam čovjek iz nogometa i kako sam posvetio svoj život sportu kojeg volim. Imao sam priliku predstavljati nekoliko velikih klubova u nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Povrh toga, imao sam čast braniti boje svoje zemlje u 69 utakmica. Kroz sve to, bio sam u prilici upoznati i pozdraviti tisuće osoba povezanih sa sportom.

Nažalost, u toj širokoj skupini su i oba navedena Hrvata optužena za namještanje utakmica. U svakom slučaju, mogu jasno potvrditi kako nikada u životu nisam bio uključen u bilo kakvu aktivnost koja za cilj ima dogovaranje ili utjecanje na ishod nogometne utakmice.

Nadalje, mogu potvrditi kako smo Hrvatski nogometni savez i ja potpuno predani borbi protiv te strašne bolesti kakva je namještanje utakmica.

Također želim ovom prilikom istaknuti da nikada nisam bio ispitivan od strane bilo kojeg ovlaštenog tijela u vezi s navodnim odnosom s g. Antom Šapinom i g. Marijom Cvrtkom. Dobro je poznato da je ured bochumskog javnog tužiteljstva više od sedam godina vodio, i još uvijek vodi, borbu protiv namještanja nogometnih utakmica. Mogu potvrditi da me to tijelo nikada nije ispitivalo o bilo kakvim potencijalnim implikacijama koje bi me povezale s takvim aktivnostima, iz jednostavnoga razloga što nikada nisam igrao ili djelovao protiv svojih čvrstih fair-play načela i ljubavi prema integritetu sporta.

Kratko i jasno", stoji u priopćenju koje je HNS objavio na svojoj stranici.

Podsjetimo, njemački ARD je prošlog tjedna objavio je kako je došao u posjed dokumenata istrage tužiteljstva u Bochumu koje je istraživalo namještanje utakmica 2009. godine, a koji potvrđuju bliske kontakte Davora Šukera, predsjednika HNS-a, i Ante Šapine iz Berlina, osuđenog šefa kladioničarske mafije.

Šuker do danas o tome nije previše govorio. Tek je novinare upitao "jesam li ja živio u Njemačkoj" te "jedva čekam da čujem što ćete zaključiti nakon što se u srijedu vratim s Izvršnog odbora Uefe".

>> Uefa je demantirala da je Šuker optuženik, ali je priznala da zna za istragu i njegove kontakte

>> Milan Šapina: Davor Šuker je nedužan! Moj brat Ante mu nije dojavljivao rezultate

Komentara 26

BR
Brontops
11:44 30.06.2015.

Jednostavno ne razumijem ovu hajku! Nitko nema nikakvih dokaza a mnostvo je sigurno da je Suker "kriminalac". Nijedna mjerodavna institucija ga nije prozvala niti privela na preslusavanje! Jedan novinar koji sebi gradi karijeru na racun jednog, u svjetskim razmjerima, velikog nogometasa, danas predsjednika NS jedne male korumptivne zemlje, uperio je reflektor sumnje i to je dovoljno dezurnim sveznalicama o svekolikom kriminalu, za koji ne znaju ni policija ni tajne sluzbe, da pljuju i blate sve sto je dobro i sto dobro funkcionira u drzavi zvanom Hrvatska. Krjanje je vrijeme da svekoliki hrvatski medijski prostor preuzme odgovornost i da se kriticki pinne odnositi prema svim "rekla kazala" novostima iz stranih ali i domacih izvora!

CC
Chicago Chicago
12:08 30.06.2015.

Ovaj Ante Sapina izgleda kao neki cigo iz Zemuna?

FU
fullmark
12:04 30.06.2015.

Da ga postaviš za stol i daš mu olovku i papir, taj ne bi ni za 47 godina uspio sastavit niti pola priopćenja koje je kakti objavio. Taj ne bi uspio sastavit niti prostu rečenicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije