Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEČASNI LJUDI U NOGOMETU

Da ima imalo morala, Blatter bi još jučer dao ostavku

Blatter
Foto: Reuters
28.05.2015.
u 13:20

– Na svijetu ne postoji bjednija i korumpiranija organizacija od Fife. Kuća od karata se napokon srušila – rekao je Lineker.

Možda je najapsurdnija u cijeloj istrazi i nakon jučerašnjih uhićenja zbog višedesetljetne korupcije u Fifi, činjenica da predsjednik Svjetske nogometne organizacije Sepp Blatter nije čak ni među osumnjičenima. Smiješno i tragikomično. Riba se uvijek čisti od glave, ali istražitelji to zasad nisu shvatili.

Sepp Blatter proteklih se godina branio riječima da o korupciji ne zna ništa, no ako su jučer uhićena dva njegova potpredsjednika, Jeffrey Webb i Eugenio Figueredo, ne može ni Blatter biti nevin.

Jer u slučaju da je zaista nevin i da o nečasnim radnjama svojih glavnih pomoćnika nije znao ništa, onda je još jučer trebao dati ostavku zbog svoje nesposobnosti. Jer kako drukčije objasniti da je Fifa u zadnjih 20-ak godina "zamračila" stotinu milijuna dolara, a da Blatter o tome nije imao pojma?

Dugogodišnji predsjednik Engleskog nogometnog saveza David Bernstein upozorava da je Blatter jednako u korupciji kao i njegovi uhićeni pomoćnici.

– Engleska se ne može sama boriti protiv korupcije u Blatterovoj Fifi, ali napravit ću sve da na djelovanje ohrabrim i druge europske saveze, prije svih Uefu – rekao je Bernstein i dodao:

– Situacija je, realno, sve gora iz godine u godinu. Uefa ima 54 zemlje članice, neka zaprijeti da će bojkotirati svjetsko prvenstvo ne očisti li se Fifa od korupcije.

Legendarni Gary Lineker jučer je rekao:

– Na svijetu ne postoji bjednija i korumpiranija organizacija od Fife. Kuća od karata se napokon srušila.

Veliku aferu komentirao je i menadžer Arsenala Arsene Wenger.

– Ovo je velika sramota i udarac za sve nas koji radimo u nogometu. Mislim da se izbori za predsjednika ne bi smjeli održati u petak, nemoralno je da je Blatter kandidat u vrijeme dok su mnogi od njegovih dojučerašnjih suradnika uhićeni.

Glasnogovornik Fife Walter De Gregorio očekivano je branio svoju organizaciju i šefa.

– Ne možete Blattera odmah osuditi. On je predsjednik, u petak su izbori, a ako ga ponovno izaberu bit će čelni čovjek Fife i iduće četiri godine – rekao je De Gregorio i dodao:

– Blatter nije upleten u to, usredotočen je na izbore. Ne pleše u uredu od sreće, ali je miran, shvaća što se događa i surađuje sa svima. Svjestan je da je ova istraga posljedica onoga što smo mi pokrenuli. Zato je, u jednu ruku, zadovoljan.

>> UŽIVO: Dolazak jordanskog princa izazvao metež! Putin uz Blattera, Cameron uz princa

Komentara 3

NE
neboiznadzagreba
13:25 28.05.2015.

Da ima imalo pravde , Blatter bi već odavno bio u zatvoru .

JE
Jednakost
18:55 28.05.2015.

Strava i uzas, FIFA, UEFA, HNS, su nepregledive mocvare.

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
13:58 28.05.2015.

te ljude treba u zatvor strpat da umru u najvećim mukama....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije