Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvalifikacije za euro

Conte se hrabri, a samo je Norvežane pobijedio sa dva gola prednosti

Hrvatska - Italija
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
03.09.2015.
u 09:50

Andrea Pirlo zadnji ugovor otišao je odraditi u SAD, ali talijanski izbornik svjestan je da ne može bez njega

Italija polako sustiže Hrvatsku. Doduše, ne u međusobnim susretima gdje nam debelo gleda u leđa, ali i u talijanskoj reprezentaciji sve je više igrača koji ne igraju u domaćim klubovima.

Devet legionara u Italiji

Zasad i u tome izbornik Antonio Conte ne može sustići naše legionare, ali činjenica da od 28 igrača koje je pozvao za susrete s Maltom (danas u 20.45 sati u Firenci) i Bugarskom (nedjelja) devetorica igraju izvan Italije. To su: Sirigu i Verratti (PSG), Cristito (Zenit), Darmian (Man. United), Pirlo (Ney York), El Shaarawy (Monaco), Giovinco (Torino), Immobile (Sevilla) i Pelle (Southampton).

Zanimljivo, Conte ne može bez Pirla, iako je Andrea otišao po zadnji ozbiljan novac u karijeri. MLS je za napornu Serie A ipak poluprofesionalna liga.

– Izbornik mi je najavio da će me zvati. Nadam se ne i posljednji put – kazao je Pirlo.

Conte je uvjeren da će na kraju kvalifikacija biti ispred Hrvatske. Vrlo je optimističan uoči susreta s Maltom. Koju je tako "razbio" u prvom susretu na Malti da je bilo "uvjerljivih" 1:0 za Italiju pogotkom Pellea. Samo je Norvešku pobijedio sa dva gola prednosti, sve ostale s jednim, uz tri remija. No, ipak ne bi trebao biti upitan plasman Italije na EP u Francuskoj. Talijani i mi ovisimo sami o sebi. A posao nam mogu olakšati Bugarska i Norveška koje večeras igraju u Sofiji, njihov remi samo bi nam olakšao završnicu kvalifikacija, čak ni pobjeda Bugarske ne bi bila loša. A Bugarima treba, prestigli bi Norvešku i došli na treće mjesto.

Nizozemci u strahu

I u ostalim skupinama ima zanimljivih susreta. U izjednačenoj skupini B čak pet od šest reprezentacija još može do Francuske. Vodeći Wales gostuje kod Cipra koji je također u igri, Izrael će ostati u igri jer igra s Andorom, čak i predzadnja BiH može poboljšati svoje akcije pobijedi li večeras u Belgiji. U utorak navečer kompletirala se u pripremnoj bazi u Bruxellesu priključenjem Emira Spahića.

Nizozemci u skupini A idu poboljšati dojam i bodovni saldo, s treće pozicije napadaju vodeći Island. Guus Hiddink je zbog lošeg starta otišao u svibnju i mjesto prepustio Dannyju Blindu.

>> Modrić uoči kapetanskog debija: Ponosan sam, vjerujem da ću na pravi način predstavljati Hrvatsku

Komentara 1

CA
Cafa
10:28 03.09.2015.

Izgleda da novinar nije nikad čuo za talijanski način igre koji nijednom protivniku ne puni mrežu do kraja. Pa se čudi kako mreža nije napunjena do kraja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije