Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

Lovren jedini promašio jedanaesterac i odveo Bilića u osminu finala!

Bešiktaš slavlje
Foto: Reuters
1/9
26.02.2015.
u 22:10

Želi li momčad Slavena Bilića biti u igri za prolazak dalje mora zabiti gol budući da je Liverpool u prvoj utakmici na Anfieldu slavio 1:0.

Kakva drama u Istanbulu... Bešiktaš je nakon jedanaesteraca izbacio Liverpool (5:4)  i prošao u osminu finala Europske lige, a jedini penal promašio je naš Dejan Lovren. Video njegovog udarca pogledajte ovdje.

Trener Bešiktaša Slaven Bilić i pomoćnik Nikola Jurčević zagrljeni su nervozno stajali kraj klupe i promatrali izvođenje jedanaesteraca.

Igrači obiju momčadi s 11 metara su gađali grede, slali lopte pod gredu i nervoza je sve više rasla. Bilo je jasno da momčad koja promaši ići kući. Kod 4:4 Arslan je sigurno pogodio, a onda je loptu uzeo Lovren. Nažalost, poslao ju je preko gola i slavlje Bešiktaša je moglo početi.

Redsi su u Istanbul stigli s prednošću 1:0 iz prvog susreta, no stvari je na početak vratio Arslan u 72. minuti. Demba Ba je igrao petom, a Arslan natrčao na loptu i sjajno pogodio gornji kut.

Bešiktaš je i nakon pogotka bio bolja momčad iako nije uspio zabiti do isteka 120. minute. Kod jedanaesteraca netko mora promašiti, a sudbina je ovaj put htjela da to bude Dejan Lovren. I to na stadionu Ataturk na kojem je Liverpool svladao Milan na jedanaesterce u epskom finalu Lige prvaka 2005.

Badelj asistent, Fiorentina izbacila Tottenham

U ostalim utakmicama Fiorentina je s 2:0 svladala Tottenham i prošla dalje. Milan Badelj odigrao je čitavu utakmicu za pobjedničku momčad i u 54. minuti lijepo asistirao Gomezu za prvi gol.

Inter je s 1:0 izbacio Celtic nakon 3:3 u prvom susretu. Pobjedu je osigurao Guarin u 89. minuti, dok je Mateo Kovačić je ušao u 80. minuti.

Ajax se lako obračunao s Legijom u Varšavi (3:0), a čitavu utakmicu za domaću momčad je odigrao Ivica Vrdoljak. Kijevski Dinamo je s 3:1 izbacio Guingamp. Domagoj Vida je odradio svih 90 minuta.

Europska liga, 1/16 finala, uzvratne utakmice:

Bešiktaš – Liverpool 1:0, jedanasterci 5:4 (0:1 prva utakmica)
Borussia Mönchengladbach – Sevilla 2:3 (0:1)
Inter – Celtic 1:0 (3:3)
Salzburg – Villarreal 1:3 (1:2)
Dinamo Kijev – Guingamp 3:1 (1:2)
Legia Varšava – Ajax 0:3 (0:1)
Zenit St. Petersburg – PSV 3:0 (1:0)
Dinamo Moskva – Anderlecht 3:1 (0:0)
Fiorentina – Tottenham 2:0 (1:1)

>> Bilić: Moji igrači su samouvjereni, sedmorica su me tražila da pucaju penal

Komentara 17

Avatar Ivkagoric
Ivkagoric
21:49 26.02.2015.

Joj.... jadan Lovren... sad će ga razapeti na Otoku.... baš mi ga je žao... kud baš on.... Bešiktašu i Biliću svaka čast.... zaslužili su ići dalje...

DU
Deleted user
21:46 26.02.2015.

Ma kud ide pucati penal. Pogotovo jer je pod povečalom. Sad se slikaj.

TR
trakius
21:43 26.02.2015.

Bravo Lovren,Bilić časti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije