Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve ovisi o njemu

Benko razmišlja o odlasku iz Kine: Ne pregovaram s Hajdukom

Leon Benko
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
03.06.2014.
u 12:09

Ništa nije riješeno u Kini, sve ovisi o meni, kaže napadač.

Leon Benko intenzivno razmišlja o odlasku iz kineskog nogometa, kineska epizoda mogla bi uskoro završiti.

– Ništa nije riješeno u Kini, sve ovisi o meni, kaže Benko, koji je demantirao spekulacije da pregovara s Hajdukom.

– Niti pregovaram, niti sam ikoga ovlastio da pregovara u moje ime, kaže Benko.

On je početkom zimskog prijelaznog roka iz Rijeke otišao u kineski Dalian kao vodeći strijelac (16) HNL-a. Njegov odlazak izazvao je negativne reakcije navijača Rijeke, javno je negodovao i trener Matjaž Kek, ali je predsjednik Rijeke Damir Mišković povukao jedan od najboljih poslovnih poteza. Poruka sportskoj javnosti nije bila dobra, ambiciozan klub ne prodaje najboljeg igrača usred sezone, ali je trenutak za prodaju bio idealan. Benko je bio na vrhuncu moći, za njega se u tom trenutku nije moglo dobiti više.

Rijeka je bez Benka nastavila nizati pozitivne rezultate u sezoni, na kraju je osvojen Kup, Benko je brzo zaboravljen... A riječ je o igraču koji je u kalendarskoj 2013. godini za Rijeku postigao ukupno 31 pogodak. Isto kao Van Persie u Manchester Unitedu, više nego Aguero (30) u Manchester Cityju.

Benko je u 14 kola u Dalianu postigao jedan pogodak. Dalian se nalazi pri dnu ljestvice, 13. mjesto blizu je zoni ispadanja u Ligi 16. Idućih dana Benko odlučuje gdje će nastaviti karijeru.

>>Leon Benko: Nisam se odrekao reprezentacije. Pa ne igram ovdje badminton nego nogomet!

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
12:34 03.06.2014.

Da je ostao u Rijeci, sad je mogao biti u Brazilu umjesto Jelavića...

Avatar josip.prelcec.58
josip.prelcec.58
12:53 03.06.2014.

Toliko o kavaliteti jedino može u HNL DATI golove a dalje sve se vidi.I usporedba Engleska i Van Perse i Aguera nemojmo prićati gluposti i dizati u nebesa naše.

Avatar vaha
vaha
13:29 03.06.2014.

tesko da bi benko isal u brazil umjesto jelavica (makar je daleko bolji napadac od njega) - jelavic je iz neobjasnjivih razloga pretplatnik u repki, prema procjenama u medijima kovac ga cak preferira ispred eduarda, a vidli smo cak i protiv skromnog malia kakav je balvan - da je benko ostal prije bi se kovac odrekal rebica nego jelavica na zalost…a kaj se ovog njegovog puta u kinu tice, fakat cudna odluka…uz malo strpljenja mogal je do repke a onda se prodat poslije brazila, imal bi bolji izbor i izdasnije ponude - ovak nit brazil niti je nesta posebno zaradil, samo je unistil dobru formu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije