Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Onda odbio Spartak

Ćorluki u posljednji čas propao transfer karijere u Bayern, agent nam potvrdio zbog čega!

21.06.2016., Bordeaux, Francuska - UEFA EURO 2016., 3. kolo, skupina D, Hrvatska - Spanjolska.  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/7
14.07.2016.
u 09:19

Kako je kazao Vedranov zastupnik Boško Županović, Bavarci, unatoč Ancelottijevoj želji da angažira Ćorluku, u ovom trenutku nemaju potrebu za još jednim stoperom

Došlo je do konačnoga razlaza u pregovorima Bayerna i moskovskog Lokomotiva o transferu hrvatskog reprezentativca Vedrana Ćorluke (30).

Naime, kako nam je kazao Vedranov zastupnik Boško Županović, Bavarci, unatoč Ancelottijevoj želji da angažira Ćorluku, u ovom trenutku nemaju potrebu za još jednim stoperom.

– Da, od Vedranova prelaska u Bayern neće biti ništa iako je to zaista bila ozbiljna opcija. Mi smo strpljivo čekali Bayernovu odluku, a sada se okrećemo novim opcijama – kazao nam je Županović.

Gdje je zapravo zapelo? Ne, naravno, oko odštete jer Bayern bi bio spreman platiti Rusima devet milijuna eura za Čarlija, nego se transferu ispriječila "gužva u šesnaestercu". Bayern je već angažirao Matsa Hummelsa iz Borussije Dortmund, na poziciji stopera tu su još i Jerome Boateng, Javi Martinez, Holger Badstuber, ali i – Medhi Benatia.

Benatia ne želi otići

Taj igrač, Francuz marokanskog podrijetla, zapravo je trebao osloboditi mjesto za Vedrana, ali je odbio transfer u Kinu, a adekvatnu ponudu iz europskog kluba nije dobio.

Budući da Vedran Ćorluka više nema vremena čekati, a ni Bayern više ne "gura niz štenge" Benatiju, sve aktivnosti oko transfera su ugašene.

Je li moskovski Spartak nova Vedranova destinacija, pitamo Županovića.

– Ne, Vedran nije pristao na prelazak u redove gradskoga rivala. On je čvrsto odlučio napustiti Rusiju i okušati se u nekoj od jačih europskih liga. Za nekoliko dana bit će poznat njegov novi klub. Fiorentina? Ne, ni taj klub nije u igri – kazao je Županović.

Vedran Ćorluka odluku o novoj adresi donijet će na pripremama Lokomotiva u Austriji. Hrvatski reprezentativac u Rusiji je proveo četiri godine (doveo ga je Slaven Bilić) i postao jedan od najboljih igrača tamošnje lige, ljubimac navijača Lokomotiva. Najveći uspjeh s ruskim klubom ostvario je u prošloj sezoni kada je osvojio nacionalni kup. To je ujedno i jedini Ćorlukin trofej otkad je u ljeto 2007. godine otišao iz Dinama u Englesku.

Nedostižni rekorder

Vedranova tržišna vrijednost trenutačno je devet milijuna eura, a rekordno je vrijedio prije šest godina, kada je bio član Tottenhama, čak 15 milijuna eura.

Ukupna svota koja je plaćena za njega je 34,30 milijuna eura. Najveći transfer ostvario je prelaskom iz Manchester Cityja u Tottenham za 13,75 milijuna eura.

Ćorluka je za hrvatsku nacionalnu momčad nastupio 92 puta i simbol je njezine postojane snage već deset godina. Čarli je i nedostižni rekorder po broju uzastopnih nastupa za vatrene. Nanizao je čak 34!

>>Inter prodaje Brozovića za 25 milijuna eura, velikani već stoje u redu

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije