Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sutra ima konferenciju!

Čačić jednoglasno izabran za izbornika Hrvatske: Ugovor do srpnja 2018.!

Davor Šuker, HNS
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/8
21.09.2015.
u 14:45

– U subotu sam dobio potvrdu da sam ostao jedini kandidat te da bih u ponedjeljak trebao biti imenovan izbornikom – kazao je Čačić

Točno u podne počela je sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza. Davor Šuker i drugi čelnici odlučivali su o novom izborniku reprezentacije, a jedini kandidat bio je Ante Čačić pa se čekala samo službena potvrda, a ona je stigla nešto prije 15 sati!

Na konferenciji za medije nakon sjednice IO-a pojavio se predsjednik HNS-a Davor Šuker.

- Izbornik je imenovan jednoglasno, razgovarali smo, promislili smo i došli do najboljeg rješenja. Zadovoljan sam kao i svim prijašnjim izborima koje smo odgovorno, na čelu sa mnom, napravili, a to je da izaberemo izbornika koji će voditi vatrene na Europsko ili Svjetsko prvenstvo, započeo je Šuker konferenciju za novinare pa nastavio:

- Obično smo imali kriterij da vjerujemo u izbornika. Niki Kovaču dali smo samo dvije utakmice. Apeliram na zajedništvo svih segmenata društva, bilo će proći ove dvije utakmice. Ugovor je do 31. srpnja 2018.

Šuker je odbio odgovoriti s kojim se kandidatima razgovaralo "jer ne bi bilo pošteno prema Čačiću", a nije otkrio ni tko će biti u stožeru. To će, kaže Šuker, otkriti sam Čačić na konferenciji koja će se održati sutra u 14 sati. Komentirao je i to što će Romeo Jozak sjediti na klupi.

- Kao i dosad, uvijek bi se tražile neke primjedbe HNS-u ili loš rad IO-a. To nije ništa loše. Čovjek neće sastavljati momčad, bit će na klupi. Ne vjerujem da bi on htio da ima suflera. Zašto ne bih sjedio na klupi, i nama i vama u interesu je da odemo na EP. Još nisam vidio da izbornik stavlja lošijeg igrača umjesto boljeg, dodao je čelnik  HNS-a pa sve priveo kraju:

- Čestitam Dinamu na prekrasna tri boda u Ligi prvaka, zaključio je Šuker konferenciju.

Podsjetimo, nakon poraza od Norveške, Niko Kovač postao je bivši, dobio je otkaz, a Davor Šuker najavio je da će do 21. rujna objaviti ime njegova nasljednika. Romeo Jozak bio je zadužen za razgovor s kandidatima, ali od prvog dana Čačić je bio favorit. U posljednje vrijeme pričalo se da dobro kotira i Zoran Vulić, ali na kraju nitko iz HNS-a nije s njim razgovarao.

Stoga, bilo je jasno da Čačić preuzima, a već danas ga čeka prvi izbornički posao – mora objaviti imena kandidata za susrete protiv Bugarske i Malte.

– To neće biti problem, napravit ćemo sve kako treba. Do 24 sata u ponedjeljak popis moramo poslati Uefi – rekao je Čačić.

>>Ante Čačić potvrdio da preuzima reprezentaciju!

>>Ante Čačić: Mamićev je utjecaj precijenjen, nije baš istina da vlada nogometom

>>Dosta nam je lakrdije hrvatskog nogometa!

Komentara 229

Avatar petrolio
petrolio
13:34 21.09.2015.

tragikomično je da je ljudima veći problem tko će biti izbornik nego što na se gospodarstvo raspada, što imamo 320.000 blokrianih građana itd.!?? pa ovo je samo sport ljudi?!? no tko god da bude, ja ga podržavam, ali ako se ne plasiramo onda mora odletjeti skupa sa šukerom i mamićem!

ZO
zoom
13:30 21.09.2015.

ajde ne lupetajte, kad su birani neiskusni ex igrači hajduka za izbornike (bilić, štimac..) onda vam je bilo OK, a sad vam ne valja čačić (koji je bolji od obojice kad su preuzimali repku) jer je dobar s mamićem? čačića treba pustiti da radi i odradi ove 2 utakmice pa onda palac gore ili dolje! a sudbinu čačića ili tko već bude novi izbornik trebaju dijeliti šuker i mamić i to bi bilo fer da to danas tako i postave - plasiramo li se, ostaje čačić, šuker i mamić, a ako kiksamo, sva 3 odlaze! to bi većina navijača prihvatila i smirile bi se strasti!

Avatar hugo69
hugo69
12:20 21.09.2015.

Čekam trenutak kad pobjedimo onda ce te Čačića dizat u nebesa a danas pljujete po njemu, jbg takav smo mentalitet, nažalost!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije