Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANDREJ KRAMARIĆ:

Niki Kovaču ću uvijek biti zahvalan, ali u subotu mu želim zatresti mrežu!

Andrej Kramarić
Foto: NordPhoto/PIXSELL
1/6
05.04.2016.
u 14:01

'Bio je Niko i u nedjelju na našoj utakmici, gledao nas je, ali nismo se vidjeli poslije dvoboja. Bit će teško u Frankfurtu, to su dvostruko vrijedni bodovi.'

Burno je u nedjelju bilo u Bundesligi, hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić (24) opet je spašavao svoj Hoffenheim, koji je u sučevoj nadoknadi na svom travnjaku dohvatio remi protiv Kölna (1:1). Nije Kramarić zabio gol, nije bio ni klasični asistent, ali je, nakon njegova fantastičnog prodora u kojem je ostavio iza sebe gotovo pola gostujuće momčadi i potom opasno tukao sa 16 metara, vratar Kölna Horn odbio loptu, a kapetan Hoffenheima Kevin Volland zabio je za veliki bod.

Ovaj je pogodak silno naljutio goste, smatrali su da nije dosuđen prekršaj na jednom igraču Kölna prije nego što je Kramarić primio loptu, a sportski direktor Kölna Jörg Schmadtke čak je izvadio žvakaću gumu i gađao trenera Hoffenheima Juliana Nagelsmanna! Promašio ga je, kasnije se i ispričao za prostačko ponašanje...

– Nisam to vidio, u tim smo trenucima slavili pogodak, taj će nam bod mnogo značiti u borbi za ostanak. Sad smo iskoračili iz zone ispadanja i nadam se da ćemo ostvariti cilj u posljednjih šest kola. Nismo igrali dobro, no uspio sam u valjda posljednjem napadu nanizati nekoliko suparničkih igrača i opaliti po golu, sva je sreća da je Kevin potom bio na pravom mjestu i vratarovu odbijenu loptu poslao u mrežu. Ponosim se tom svojom akcijom – rekao Kramarić.

Nije ni bilo sukoba s Vollandom

Prije nekoliko kola imali ste nesporazum s Kevinom Vollandom pri izvođenju 11-erca, u kakvim ste odnosima s kapetanom momčadi izvan travnjaka?

– Jako se dobro slažemo. Pa ni kod tog “penala” nije bilo sukoba, shvatljivo je da svatko od nas želi zabiti gol. Moramo svi biti skupa želimo li ostati u ligi, a ozračje je u svlačionici doista izvrsno.

U sljedećem kolu igrate derbi začelja – gostujete kod Eintrachta u Frankfurtu, kojem je trener Niko Kovač! Baš vas je on, kao izbornik, uveo u hrvatsku reprezentaciju.

– I zauvijek ću mu zbog toga biti zahvalan, kod njega sam odigrao prve minute i zabio prve golove za Hrvatsku! Bio je Niko i u nedjelju na našoj utakmici, gledao nas je, ali nismo se vidjeli poslije dvoboja. Bit će teško u Frankfurtu, to su dvostruko vrijedni bodovi. Vjerujem da ću razgovarati s Nikom prije utakmice, ali na terenu ću dati sve od sebe da zabijem gol njegovoj momčadi, nadam se da ću se na kraju radovati!

Možete li objektivno procijeniti šanse za ostanak u ligi, raspored utakmica vam je težak – gostujete u Frankfurtu, Mönchengladbachu i Hannoveru, a domaćini ste Herthi, Ingolstadtu i Schalkeu.

– I drugima će biti teško! Pet-šest klubova je u razmaku od dva boda, tako da se ne bih usudio išta prognozirati. Vjerujem u ostanak.

Jednim okom pratite i Leicesterov juriš prema naslovu engleskog prvaka.

– Naravno! Četvrtu utakmicu uzastopno pobijedili su s 1:0, naslov im je sve bliže, šest kola prije kraja moji dečki imaju velikih sedam bodova više od Tottenhama. Ali, treba biti oprezan. Koliko se sjećam, prije nekoliko sezona Manchester United je pet kola prije kraja imao osam bodova više od Manchester Cityja, ali je ipak City bio prvak! Nadam se da se takvo što neće ponoviti, Leicester je silno željan uspjeha i vjerujem u osvajanje naslova.

Jesu li vas zvali iz engleskog kluba, jeste li u kontaktu s nekim iz Leicestera? Je li bilo razgovora o nastavku karijere nakon što vam završi posudba u Hoffenheimu?

– Kontaktiram s dečkima na društvenim mrežama, ali nitko iz kluba nije me zvao. Ne znam što da kažem o tome, bit ću pametniji na kraju sezone. Sve je otvoreno.

Dinamo ima veliku prednost

Nije vas bilo na zadnjim utakmicama reprezentacije, s Izraelom i Mađarskom. Izbornik Čačić objasnio je da je za vas bolji ostanak u novom klubu, koji je tada dobio i novog trenera?

– Zahvalan sam mu na toj poruci. Popričao sam nedavno s njim u zagrebačkoj zračnoj luci i sve je u redu. Uvijek mi je želja i strast igrati za Hrvatsku i naravno da se nadam pozivu za EP!

Vaši bivši klubovi Dinamo i Rijeka također se bore za naslov. Jesu li, sedam kola prije kraja, četiri boda plavih nedostižna?

– Još je sve otvoreno jer na Rujevici igraju međusobno, ali Dinamo ima veliku prednost.

>> Kramarić izborio jedanaesterac i sjajno zabio za važnu pobjedu protiv Wolfsburga

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije