Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
euforija U RIJECI

Andrej Kramarić: Europske su nam utakmice nagrada

Andrej Kramarić
Foto: Goran Kovacic/pixsell
18.09.2014.
u 10:00

– I lani smo, uostalom, pokazali da smo karakterna momčad i da možemo sa svima ući u bitku – rekao je Kramarić.

Godinu dana bilo je potrebno Andreju Kramariću da se prometne u prvo ime kluba s Kantride! Kad je lani napuštao Maksimir, sigurno nije očekivao da će u ovako kratkom roku odličnim igrama i golovima zavrijediti i reprezentativni poziv. Kruna dosadašnje karijere svakako mu je bio prošlotjedni pogodak Malti u dresu Hrvatske.

Ove je sezone Kramarić zabio ukupno 13 pogodaka – deset u Prvoj HNL, dva u pretkolima i kvalifikacijama za Europsku ligu te jedan za reprezentaciju. Andrej će biti udarna igla Riječana na gostovanju u skupini G Europske lige protiv Standarda u Liegeu...

Ne pomišljamo na predaju

– Moramo hrabro i čvrsto ući u utakmicu. Iako smo "na papiru" u usporedbi sa Standardom otprilike kao što je Malta u odnosu na Hrvatsku, i ne pomišljamo na predaju. I lani smo, uostalom, pokazali da smo karakterna momčad i da možemo sa svima ući u bitku. Nadam se da ćemo ostati neporaženi, bio bi nam to lijep poticaj za daljnje europske dvoboje – rekao je Kramarić uoči odlaska u Belgiju.

Zašto mislite da je Rijeka u odnosu na Standard poput Malte u odnosu na Hrvatsku? Dojma smo da to ipak nije baš takva kvalitativna razlika...

– Standard je klub s bogatom tradicijom, to je ime znano u nogometnom svijetu, a Rijeka svoje ime tek stvara. Uostalom, kad smo lani igrali s Betisom, Ivan Rakitić rekao mi je da u Sevilli nisu imali pojma gdje je Rijeka!

U odličnoj ste formi, najjači ste adut Matjaža Keka, odjenuli ste i reprezentativni dres. Kako taj uzlet utječe na vas i možemo li očekivati vaš pogodak u Belgiji?

– Dobio sam dodatno samopouzdanje i vjerujem da ću zadržati ovu razinu forme. Pogodak? Bio bih sretan da zabijem, ali neću ništa obećavati, bilo bi to glupo. Samo sam jedan kotačić u dobro uhodanom riječkom stroju, momčadski smo jaki i nadam se da ćemo u Liegeu odigrati utakmicu na razini naših najboljih utakmica u Prvoj HNL.

Silno smo motivirani

Ima li nervoze u svlačionici uoči europskog starta?

– Ne, ozračje je izvrsno, silno smo motivirani i željni tih europskih utakmica, koje su za nas zapravo nagrada! Svjesni smo da u Liegeu ne možemo previše izgubiti, ali zato možemo mnogo, mnogo dobiti i spremni smo za taj okršaj.

Jesu li vam u klubu rekli što je prioritet – Prva HNL ili Europska liga?

– Ne, o tome uopće nije bilo razgovora! Nama su europske utakmice nagrada i u tome moramo uživati. Naravno da ćemo pokušati biti što bolji u oba natjecanja, zasad nam dobro ide...

Je li plasman među dva najbolja u skupini Europske lige riječka realnost ili tek prelijep san?

– Pogledamo li s kim smo u skupini (Standard, Feyenoord i Sevilla, op. a.), jasno je kakve su nam šanse. No možda je to i dobro jer nemamo pritisak. A dođemo li do situacije da prezimimo u Europi, bilo bi to super – kaže Kramarić koji je dobio konkurenciju u napadu, iz Turske je na Kantridu stigao Ermin Zec.

>>Ermin Zec: Rijeka želi dvostruku krunu, a ja se želim nametnuti izborniku!

>>S nonicama na placu rado proćakulam o nogometu, a čude se što Slovenac voli ribu na lešo

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije