Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kombinirajte

Ne ubijajte se u vježbanju, bit je u intervalima

vježbanje
Foto: Thinkstock
17.04.2014.
u 15:45

Žene koje su vozile bicikl naizmjenično, malo brzim pa malo laganim tempom, uspjele su izgubiti tri puta više masnog tkiva od onih koje su vozile istim tempom.

Većina ljudi vjeruje da su samo duga razdoblja aerobnih aktivnosti učinkovit način sagorijevanja masnog tkiva.

Međutim, istraživanja pokazuju da trening u intervalima – kombinacija intenzivnih i umjerenih fizičkih aktivnosti u naizmjeničnim intervalima – najefikasnije djeluje na metabolizam.

U testu koji su proveli britanski istraživači, žene koje su vozile bicikl naizmjenično, malo brzim pa malo laganim tempom (osam sekundi brze, pa dvanaest sekundi spore vožnje, u trajanju od 20 minuta), uspjele su izgubiti tri puta više masnog tkiva od onih koje su istim tempom vozile u intervalu od 40 minuta.

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Foto: Pixsell

Ovakav trening sagorijeva masno tkivo ispod kože, u mišićima, i naročito je djelotvoran za redukciju masnog tkiva na nogama i stražnjici.

Osim toga,ovaj tip treninga pospješuje metabolizam – poučava organizam kako da koristi masnoću kao gorivo.

>>Previše se znojite? 6 savjeta za rješenje ljepljivog problema

>>Možete i vi imati savršene trbušnjake! Vježbajte '321 trening'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije