Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moje zdravlje

Saznajte kako iskoristiti ljeto i sunce za zdravlje organizma

moje zdravlje srpanj
Foto: VL
1/4
16.06.2014.
u 11:09

Novi broj magazina Moje zdravlje možete nabaviti na svim kioscima za samo 9,90 kuna.

Visoke temperature, višesatni odmor u hladovini, zabava na plaži i uživanje u druženju s najmilijima među prvim su asocijacijama na ljeto koje ovih dana "kuca na vrata". Ali, najtoplije godišnje doba, uz dobro znane radosti, donosi i brojne dobrobiti za zdravlje organizma. Dolaskom sunčanog i toplog vremena, prije svega dobivamo priliku da "besplatno" popunimo zalihe vitamina D u organizmu, koji jača imunosni sustav, igra ključnu ulogu u sprečavanju razvoja karcinoma, pomaže u izgradnji kostiju i prevenira razvoj osteoporoze. Također, ljeto je vrijeme kada imamo priliku uživati u velikim količinama svježeg voća i povrća pa stručnjaci poručuju da bi ih trebalo uklopiti u svakodnevni jelovnik u optimalnoj količini od pet obroka voća i povrća dnevno. S obzirom na lijepo vrijeme, ljeti više vremena provodimo vani. Postoje brojne ljetne aktivnosti koje se mogu prakticirati na otvorenom, kao što su hodanje, trčanje, planinarenje, plivanje, badminton... koje utječu na tjelesnu kondiciju pa time i na zdravlje.

Ako još niste spremni provesti najbolje ljeto ikada, onda smo sigurni da će vam magazin Moje zdravlje, koji izlazi 18. lipnja za samo 3 kune uz Večernji list, u tome pomoći. U naš ljetni specijal uključili smo liječnike, nutricioniste, trenere i psihologe koji vam itekako mogu pomoći da dočekate godišnji odmor potpuno spremni. U novom broju, čiju naslovnicu krasi lijepa voditeljica Mila Horvat, donosimo priču o tome kako ljeto pozitivno utječe na naše zdravlje, zašto je važno s kime provodite godišnji odmor, kako se fizički i psihički pripremiti u zadnji tren te kako steći samopouzdanje prije skidanja u kupaći kostim.

Naučite kako prevenirati upale mjehura, a i zašto ih je važno liječiti te na koje sve načine. I dok je u razvijenim zemljama na prvome mjestu bolesti jetre nealkoholna masna bolest, u Hrvatskoj je, nažalost, alkohol i dalje prvi krivac za bolesti jetre. U novom broju savjetujemo i kako se zaštititi od sunca, ali i kako liječiti opasne i bolne opekline od sunca.

O zgodama, nezgodama, dugogodišnjem iskustvu i radu s pacijentima otvoreno govore četiri medicinske sestre, bez kojih ne mogu ni liječnici ni pacijenti.

Foto: VLm

Pročitajte i temu o zaštititi od insekata, a posebnu pažnju obratite na glavu i vrat jer su na tim mjestima ubodi i najopasniji.

Ako ste među onima koji neprestano pokušavaju preuzeti kontrolu nad vlastitim životom i nikako to ne uspijevaju, naš tekst sigurno će vam pomoći u tome. Stručnjaci ističu, ključ je u proaktivnosti odnosno poduzetnosti.

Uživajte ovog ljeta u sezonskom voću i osvježavajućim desertima bez grižnje savjesti, a uz naš plan 24/7 za uredan stil života naučite kada jesti, kada vježbati, kada spavati i pri tome mršaviti.

Da biste i ovog ljeta bili lijepi i njegovani, donosimo vodič za kožu bez dlačica te kako kod kuće možete njegovati i osigurati zdravlje svojim stopalima.

I ništa manje važno, zašto ne biste ovo ljeto zapamtili po adrenalinu, a ne po izležavanju na plaži? Otkrijte kako...

O svemu ovome, i još mnogo više, čitajte u novom broju magazina Moje zdravlje koji možete nabaviti na svim kioscima za samo 9,90 kuna!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije