Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
deset stvari za bolji život

Ovo su životne promjene koje morate uvesti kad navršite 30!

Mlada poslovna žena
Foto: Thinkstock
18.08.2015.
u 14:26

Usvojite li u tridesetima zdrave navike, zadržat ćete ih čitav život. Evo deset stvari koje biste trebali napraviti za zdraviji život od 30. nadalje:

Mnogi ljudi dvadesete godine svog života provode u nezdravom načinu života. Spavaju do dva poslijepodne vikendom, troše novac na izlaske i žive dosta neodgovorno. Stoga su tridesete idealno vrijeme da počnete s novim, zdravijim načinom života. Usvojite li u tridesetima zdrave navike, zadržat ćete ih čitav život. Evo deset stvari koje biste trebali napraviti za zdraviji život od 30. nadalje:

1. Prestanite pušiti

Ako ste počeli pušiti, prestanite odmah. Iako ne možete poništiti učinjenu štetu, možete itekako spasiti stvar. Istraživanja su pokazala da oni koji prestanu pušiti prije 40., smanjuju rizik od smrti zbog pušenja za čak 90 posto. Isplati se.

2. Počnite ići spavati i buditi se u isto vrijeme - svaki dan

Iako je privlačno vikendom spavati dulje, istraživanja su pokazala da je lakše svaki dan imati isti tempo. Izbjegavajte velike promjene u tom ritmu jer štete vašem tijelu.

3. Počnite redovito vježbati

Počnite se kretati, nađite ono što vam odgovara i ustrajte. U tridesetima počinjete gubiti mišićnu masu, stoga vježbanje postaje jako važno. Osim toga, kad nađete aktivnost koju volite, to će vam postati divan način da počnete ili završite dan.

4. Pišite dnevnik!

Jednog dana bit će vam drago čitati uspomene. Osim toga, to je sjajna antistresna terapija.

5. Počnite štedjeti novac

Iako vam se čini da su vaše "zlatne godine" još daleko, prije ili poslije ćete ostarjeti. Što prije počnete štedjeti, to ćete biti sigurniji i sretniji u budućnosti.

6. Počnite slijediti snove

Nemojte odgađati vaše snove. Ako želite kupiti kuću, imati djecu ili napisati knjigu - tridesete su pravo vrijeme.

7. Naučite biti sretni s onim što imate

Ako ste zadovoljni onime što u životu već imate, bit ćete puno sretnija osoba. Radi se o zahvalnosti na svemu lijepom što imate.

8. Prestanite misliti da morate svima udovoljiti

Birajte prijatelje i pazite kome poklanjate slobodno vrijeme. Ne opterećujte se time da morate prema svima biti dobri i svima ugađati. Vrijeme dajte onima koji to zaslužuju.

9. Ne uspoređujte se s drugima

Ako budete stalno gledali što drugi imaju i u čemu su bolji od vas, nikad nećete biti sretni. Uostalom, to vas samo usporava u ostvarenju vlastitih ciljeva.

10. Počnite si opraštati za vlastite pogreške

Nemojte se gristi. Svi u životu griješe. Ako se budete stalno o njima razmišljali, bit će vam teže i gore. Ono što ste pogriješili, zaboravite, no naučite iz pogrešaka.

>>5 jednostavnih trikova pomoću kojih ćete piti dovoljno vode dnevno

>>Ona je 35-godišnja majka šestero djece. Evo koja je tajna njezina dobrog izgleda

Komentara 6

Avatar Bongozg
Bongozg
15:30 18.08.2015.

Savjet 11: ne trošite vrijeme na čitanje glupih listi savjeta

VC
von_canada
06:13 19.08.2015.

Pusenje....ostavio. Spavam...ako uspem. Vezbam...poceo...od sutra. Pisem dnevnik...pismeno priznanje?! Novac stedim...dok me ne uhvati da sve potrosim, Sledim svoje snove...u ovo vreme sledece godine bicu u Kanadi, Srecan sam sa onim sto imam... Ma daaaaaaaj moras biti lud ili svetac! Prestanitestanite misliti da mozete...ok prestajem, zzzzzzzz!

MA
mainstream
16:27 18.08.2015.

Cool lista. Samo jedna od njih je dovoljna da bi imali mnogo lakši život,a to je pod brojem 9. Upravo se učimo i uče nas kroz život da se ugledamo u ove ili one, pa kompeticija itd, vode da se uspoređujemo sa svime i svakime non stop.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije