Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vježbajte svakodnevno

Ovih pet vježbi u uredu povećat će vašu produktivnost

vježbanje u uredu
Foto: Thinkstock
06.12.2013.
u 08:15

Dovoljno je da uzmete kratku stanku od nekoliko minuta i bacite se na vježbanje.

Užurbani način života ne ostavlja previše vremena za tjelovježbu, no ovih pet jednostavnih vježbi koje možete raditi svakodnevno u uredu povećat će vašu produktivnost i smanjiti stres. Dovoljno je da uzmete kratku pauzu od nekoliko minuta i bacite se na vježbanje.

1. Ako imate svoj ured u kojem biste mogli staviti malu podlogu za vježbanje, odlično. Ako ipak dijelite poslovni prostor s kolegama, nemojte se obeshrabriti. Lagano rastezanje, pokoji čučanj ili podizanje nogu u zrak pomoći će vam da sagorite pokoju kaloriju, ali i potaknut će cirkulaciju u vašem tijelu.

2. Uzmite antistresnu lopticu za stiskanje. Ovu jednostavnu vježbu možete raditi uvijek kada razgovarate telefonom. Neće vas ometati u poslu, a ipak ćete biti sretniji jer ste odradili neke vježbice za mišiće ruku, a i malo će vas opustiti.

3. Ako možete birati između stuba i dizala, dajte priliku stubama. Pomoći će vam u poticanju cirkulacije, mišići će vam se malo pokrenuti nakon višesatnog sjedenja i to će imati odličan utjecaj na zdravlje kardiovaskularnog sustava.

4. Nakon ručka ili uvijek kada ste u prilici iskoristite vrijeme da se malo prošetate, makar i po katu na kojem radite. Ako imate dovoljno velik ured, možete se češće ustajati i napraviti nekoliko koraka. To će svakako biti bolja opcija od kontinuiranog višesatnog sjedenja za računalom.

5. Držite na stolu bočice s vodom. Osim što je zdravo piti puno tekućine, najmanje dvije litre, pomoći će vam i kao "uteg" dok radite svoje svakodnevne radne zadatke. Svaki put kada ste u prilici, poslužite se bočicama vode koje možete podizati kao bučice. Bilo bi idealno da si osigurate desetominutnu stanku i lagano se rastegnete te s bočicama vode u svakoj ruci napravite nekoliko jednostavnih vježbi podizanja ruku u zrak.

Ako niste u mogućnosti ustajati i raditi ove jednostavne vježbe, svakako često protegnite noge dok sjedite za računalom.

>>'Frustrira me strogi šef koji nama zaposlenima utjeruje strah'

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
11:32 06.12.2013.

Svakako bi bilo dobro i da malo prilegnete u uredu ili ako već vaš državni ured nema krevet bar si donesite vreću za spavanje... Poželjno je za dobru probavu i sjesti na kavu nakon ručka bar jedno sat vremena....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije