Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bebe su programirane!

Otkriveno zašto bebe noću plaču i kad su suhe guze i punog trbuščića

beba plače
Foto: Shutterstock
15.04.2014.
u 10:30

Bebe su programirane da monopoliziraju majčinu pažnju, kažu na Harvardu

Možete vi svoje novorođenče voljeti koliko hoćete, ali nema roditelja koji barem jednom nije pomislio "Hajde, daj prestani plakati" kad ga je usred noći probudila dječja vriska.

Bebe plaču. To je činjenica i to zato što se drugačije ne mogu izraziti.

No, znanstvenici iz SAD-a bacili su novo svjetlo na uzroke bebinog plača. Kad nije gladna, žedna ili mokre pelena, beba, kažu, plače kako bi spriječila roditelje da naprave - novu bebu.

- Bebe su programirane da monopoliziraju majčinu pažnju te da plačem izmore roditelje kako ne bi imali snage (ni vremena) za romantične trenutke pod plahtama,  tvrde znanstvenici s Harvarda, prenosi Daily Mail.

>>Sa 19,6 kilograma on je najdeblja beba na svijetu!

>>Kada se može očekivati da će dijete prespavati cijelu noć?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije