Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čaša zdravlja

Nekoliko super razloga zašto biste u prehranu trebali uvrstiti sok od rajčice

Sok od rajčice
Foto: Shutterstock
23.07.2014.
u 11:45

Rajčica ima jako malo kalorija, 0,35 l soka od rajčice ima samo 80 kcal, stoga je odličan napitak ako želite izgubiti kilograme.

Sok od rajčice  zasigurno je svatko od nas probao, onaj kupovni, koji je termički obrađen, no svježe pripremljen sok od rajčice ima znatno veći pozitivan utjecaj na naše zdravlje.

Rajčica je bogata natrijem, kalcijem, kalijem, magnezijem, vitaminima B, C i A. Zbog visokog udjela likopena – antioksidansa koji je važan za naše tijelo, znanstveno je dokazano da sok od rajčice može spriječiti i razvoj kancerogenih stanica te da čisti krvne žile i sprečava nastanak brojnih bolesti srca.

Ovaj sok potiče stvaranje crvenih krvnih zrnaca, snižava krvni tlak, sprječava trombozu, regulira rad jetre, gušterače i žući.

Osim svega, sok od rajčice se pokazao uspješnim u snižavanju kolesterola. Rajčica ima jako malo kalorija, 0,35 l soka od rajčice ima samo 80 kcal, stoga je odličan napitak ako želite izgubiti kilograme.

A navodno ćete uz pomoć ovog soka vrlo uspješno otjerati i jutarnji mamurluk.

>>Ovo biste trebali jesti (i piti) za zdrav početak dana

>>9 namirnica koje bi svaki muškarac trebao uvrstiti u svoju prehranu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije