Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prehrana i vježba

Borite se s kilogramima? Ovo su savjeti za ravniji trbuh

vaga
Foto: Thinkstock
02.12.2013.
u 12:26

Želite se riješiiti suvišnih kilograma i vratiti svoj ravni trbuh? Ovo su savjeti nutricionista za postizanje tog cilja

1. Zdravi doručak mora postati temelj zdrave prehrane. Najvažniji obrok u danu koji najčešće izbjegavamo ili podliježemo ubrzanom ritmu života pa sve manje pozornosti pridajemo zdravom doručku. Mlijeko i čokoladni keksići nikako nisu dobar odabir za doručak. Doručkujte omlet od bjelanjaka dva jaja i popijte čašu svježe cijeđenog soka od naranče.

2. Izbjegavajte masno meso poput svinjetine  i govedine. Nije zabranjeno potpuno ga konzumirati, ali činite to rijetko. Radije posegnite za pilećim ili nekim drugim manje masnim mesom.

3. Ne trebate se "ubijati" od vježbanja. Možda ćete i imati jaku želju na početku, ali jaki ritam uskoro će vas potpuno obeshrabriti i dovesti do toga da prestanete vježbati. Puno bolje je vježbati jednostavnije i "pametnije". Veliki utjecaj na kilažu mogu imati i vježbe disanja, joga...Nutricionisti savjetuju da će uz pravilniju prehranu lagana, umjerena vježba dovesti do rezultata.

4. Izbjegavajte jesti pred kraj dana. Tijelo najviše energije troši ranije tijekom dana pa je potrebno izbjegavati jesti u kasnijim satima. Svakako vodite računa da posljednji obrok tog dana ne bude pred spavanje. Natrpani želudac pred spavanje usporit će vaš metabolizam i dovesti do daljnjeg debljanja, a može uzrokovati i probleme sa spavanjem.

5. Jedite žitarice. One će vas duže vremena držati sitima, a to će pomoći i u skidanju kilograma. Mogli biste ubaciti u vašu prehranu i više svježih rajčica obzirom da se radi o niskokaloričnoj namirnici.

>>Nova opasna dijeta na tržištu! Kome bi ovakvo nešto palo na pamet?!

 

Komentara 1

LO
Londoncanin
14:29 02.12.2013.

Sokantno je koliko losih nutricionistickih clanaka im po novinama (ovdje u Britaniji su preplavili sve novine). Ovaj nije izuzetak. Uzmino zadnji savjet, zitarice. One su polisaharidi, drugim rijecima secer a kad ga jedemo pancreas (hrv.??) ubrizgava inzulin koji spusti secer i desi se - glad. Brzo smo gladni nakon zitarica! Drugi problem sa njima je sto hormon lektin sto dovodi signal sitosti u mozak, lose reagira na zitarice tako da je taj signal slab (razlog zasto mozemo jesti kruh i pastu ponovo i ponovo i ponovo). Daleko je bolje jesti meso u kombinaciji sa povrcem (po mogucnosti presno ono koje se moze takvo jesti). Evolucijski smo naviknuti na takvu kombinaciju i signal sitosti u mozgu je najjaci u tom slucaju. Osjecaj sitosti ostaje najduze i konstantan je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije