Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve za ljepše tijelo

Nova opasna dijeta na tržištu! Kome bi ovakvo nešto palo na pamet?!

cotton dijeta
Foto: screenshot/youtube
1/3
27.11.2013.
u 10:15

Sve duže sjedimo pred računalima, sve se manje krećemo i postajemo sve deblji. Višak kilograma pogađa oba spola, ali žene zaista idu ne prezaju ni pred čim u borbi za vitku liniju.

Jedna za drugom, nižu se stalno neke nove dijete koje obećavaju čudesne rezultate. Ni ovaj put to nije iznimka. Nakon svih mogućih kombinacija namirnica, dijeta s ograničenim unosom kalorija, izbjegavanje određenih namirnica, jedenje u određene sate u danu i slično, ovaj put se u dijetu "ubacilo" i nešto posve nezamislivo. Vata. Ova neobična dijeta bazira se na konzumiranju komada vate umočenih u sok.

Zbog tih progutanih komada vate osoba se osjeća sito pa  i manje jede. Liječnici i nutricionisti zabrinuti su zbog ovog trenda te ga nazivaju iznimno opasnim. Vata koju mi možemo kupiti je prerađena i puna kemikalija, to nije namirnica i ne sadrži nikakve vitamine i minerale, a može dovesti i do velikih zdravstvenih problema jer se ne probavlja dobro i može se nataložiti u želucu i uzrokovati poremećaje opasne po život, rekla je liječnica Marta Wright, dodajući da ovu dijetu danas provode mnoge manekenke.

- Ova dijeta je vrlo opasna i nakon nekog vremena osobe koje je prakticiraju najvjerojatnije će završiti na bolničkom liječenju, upozorava Wright.

>>Ovih sedam navika trebate izbjegavati tijekom dijete

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije