Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

Projektirat će se sportski centar u Kozari boku, a više će mjesta biti u vrtiću Žitnjak

Kozari put
Robert Anić/PIXSELL
01.12.2014.
u 16:00

IV. Kozari put u crvenoj je zoni pa će stanari te ulice morati čekati da Skupština donese odluku o izmjeni GUP-a

Danas donosimo odgovore na pitanja čitatelja gradske četvrti Peščenica – Žitnjak. Na pitanja su odgovarali predstavnici gradskih ureda i Zagrebačkog holdinga.

1. Hoće li se i kada produžiti Ulica I. gardijske brigade?

Dinko Bilić: Spomenuta ulica nije u programu gradnje za 2015. godinu, ali građani mogu Vijeću gradske četvrti predložiti da se uređenje te ulice uvrsti u prioritete kako bismo je stavili u Plan malih komunalnih akcija.

2. IV. Kozari put vodi se kao crvena, tj. poslovna zona i zbog toga je izostavljen iz svih planova za gradnju komunalne infrastrukture. A u toj je ulici pedesetak kuća u kojima ljudi nemaju ni kanalizaciju ni vodu ni asfalt?

Štefica Mihalic: Mjesni odbor Kozari putevi nalazi se u K1 poslovnoj zoni, no budući da su tamo već sagrađeni neki objekti, vlasnici kuća podnijeli su zahtjeve za legalizaciju.

Sve dok ne dođe do prenamjene prostora, odnosno izmjene GUP-a, mi ne možemo ishoditi lokacijsku i građevinsku dozvolu za gradnju infrastrukture. Za onaj dio koji je određen za stambeno mješovitu namjenu možemo napraviti potrebnu infrastrukturu, drugdje ne možemo. Čim Skupština donese odluku o izmjeni GUP-a, moći ćemo ishoditi dozvole i sagraditi potrebnu infrastrukturu.

3. Što je s gradnjom sportsko-rekreacijskog centra u Kozari boku i putevima?

Dragan Vučić: Vijeće gradske četvrti u idućoj će godini preuzeti financiranje izrade projektne dokumentacije Planom malih komunalnih akcija kako bi se ubrzao postupak. Izrada projektne dokumentacija preduvjet je za gradnju.

4. Mještanima Petruševca i Žitnjaka obećano je povećanje vrtićkih i školskih kapaciteta, no nemamo dovoljno ni dječjih igrališta.

Slavko Borac: Na području ove gradske četvrti djeluju ukupno četiri dječja vrtića u kojima je 2072 djece. Za ovu pedagošku godinu novih je zahtjeva gotovo 500. Smjestili smo nešto manje od 400 djece.

Ostalo je nezbrinuto 70 djece, od toga dvadeset u vrtićima i pedeset u jaslicama. Prema trenutačnim podacima, što uključuje i dva privatna dječja vrtića, slobodno je 36 mjesta za djecu. Prema svim našim proračunima, nema potrebe da se grade novi objekti. No u planu je proširenje kapaciteta vrtića u blizini OŠ Žitnjak.

Komentara 1

VI
Vito
08:36 02.12.2014.

Projektirat će se sportski centar u Kozari boku, a više će mjesta biti u vrtiću Žitnjak _______________ Napokon, porušit će bespravno izgrađene objekte i izgraditi golf terene ___________ Na području Kozari putova bi mogli izgraditi nogometna igrališta _________ Tako bii bili riješeni višestruki problemi s vodovodom, kanalizacijom, strujom i prometom ______ Jedino pošteno rješenje za taj dio okolice grada Zagreba. _________ Stanare tih srušenih građevina preseliti u prazne gradske stanove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije