Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uzbuna na savici

Planirana su četiri nebodera, od kojih je najveći visok čak 138 metara

Savica
Foto: Privatni album
1/7
21.11.2013.
u 08:15

Uredi, stanovi, hotel, trgovine, zdravstveni centar, dječji vrtić, knjižnica, fitness i restorani samo su dio spomenutog kompleksa

Od tih silnih nebodera neki neće vidjeti ni sunca ni mjeseca. Uništit će nam preostale zelene površine koje su pluća našeg kvarta. Buka će biti nesnosna. Neka sve ostane kako jest. Takav će nas megaprojekt ugušiti – samo su neki od komentara stanovnika Savice na Trnju koji se protive izgradnji stambeno-poslovnog centra Savica uz križanje Avenije Marina Držića i produžene ulice Prisavlje. Podržali su ih i iz stranke Za grad.

Investitor je tvrtka Savica Projekt d.o.o., a za idejno je rješenje izabran rad arhitekta Darija Travaša koji je projektirao i trgovački centar Westgate. Predstavnik investitora Savica Projekt d.o.o.Stefan Karall rekao je da je vrijednost investicije oko 150 milijuna eura 

Oko 10.000 stanovnika

U projektu su planirana četiri nebodera, od kojih je najveći visok čak 138 metara. Uredi, stanovi, hotel, trgovine, zdravstveni centar, dječji vrtić, knjižnica, fitness i restorani samo su dio spomenutog kompleksa.

– Projekt je prekrasan sam po sebi, ali mu nije mjesto na planiranoj lokaciji. To će definitivno pogoršati našu kvalitetu življenja – jednoglasno su poručili stanari na javnoj raspravi u Mjesnom odboru. Predstavnici Ureda za prostorno uređenje poručili su pak stanarima kako je Skupština projekt izglasala još 2007. godine i da se pri njegovoj izradi pazilo na sve detalje.

Inače, Savica ima oko deset tisuća stanovnika pa građani strahuju da će nakon gradnje centra nastati kolaps. Stanari Fedor Santini i Mato Mijatović misle da će gužva i buka biti nesnosne.

– Ne treba nama više ništa u ovome kvartu. Mislio sam da će nakon najave gradnje crkve stati s projektima – komentirao je Santini, a 46-godišnja Ljiljana Stubičar nema ništa protiv stambeno-poslovnog centra. – Zašto ne ako će u sklopu toga biti vrtić i zdravstveni centar. Ljudima često smetaju promjene pa komentiraju prije nego što se uopće raspitaju o čemu je riječ – kazala je.

Većina stanara Savice tako je ponovno stala u obranu svoga naselja kao i prije pola godine kada su potpisivali peticiju protiv gradnje crkve na mjestu uređenog parka.

Pritužbe do sutra

U tijeku je, naime, javna rasprava o urbanim pravilima za gradnju centra pa stanari do sutra mogu svoje mišljenje poslati na adresu Gradske skupštine ili se upisati u knjigu u prostoru Mjesnog odbora na adresi Vladimira Ruždjaka 21.

Ključne riječi

Komentara 17

PO
podravec
09:09 21.11.2013.

Ovo je važnije! Samo nekoliko mjeseci od sada Vlada prodaje: Croatia osiguranje, Hrvatsku poštansku banku, Croatia Airlines, HŽ Cargo, sve luke, znači zrakoplovne, riječne (Vukovar) i pomorske. I ono najosjetljivije, 1000 km hrvatskih autocesta. Uz to slijedi i prodaja kutinskee Petrokemije, nekim partnerima prepustit će čak i ACI marine, a prodaje se i sve što je ostalo u turističkom portfelju države. (HT)

IV
Ivek22
13:41 21.11.2013.

Ako Kukuriku vlada i Linić u dvije godine nemreju privući investicije i Hrvatska stagnira s njima već dvije godine, ne mora i Zagreb imati istu sudbinu i tonuti skup s državom, ali posve mi je razumljivo da simpatizeri sdp-a i mrzitelji Bandića žele Zagrebu jad i bijedu kakvu imamo s kukuriku vlasti, zato samo kočite investicije, to je veliko zlo! BDP bu rastal i gospodarstvo Hrvatske bu se oporavilo novim zaduživanjem!

Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
15:44 21.11.2013.

ovi što se sad bune,biti će prvi na otvorenju kada se bude dijelilo nešto džaba... ljudi u zagrebu samo da se bune nešto.. smetaju antene,smetaju neboderi,smetaju crkve,smetaju busevi.. pa što onda žive u gradu a imamo toliko šuma,brda i špilja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije