Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska tribina

Do kraja listopada na Jarunu počinje uređenje Koprivničke ulice, pune rupa

radovi
Foto: Ilustracija: Robert Anić/PIXSELL
17.10.2014.
u 10:28

Na pitanja čitatelja odgovorili su pročelnik Ureda za izgradnju Dinko Bilić i Ureda za poljoprivredu Emil Tuk

Na pitanja postavljena na tribini "Želite li bolji kvart?" u četvrti Trešnjevka – jug odgovarali su pročelnik Ureda za izgradnju Dinko Bilić i pročelnik Ureda za poljoprivredu Emil Tuk.

U Ulici Rudolfa Bičanića asfaltirana je staza za pješake, ali samo s jedne strane ulice. Zašto posao nije napravljen do kraja?

Dinko Bilić: U Ulici Rudolfa Bičanića, prema Planu malih komunalnih akcija gradske četvrti Trešnjevka – jug, uređeno je 200 metara istočnog nogostupa.

Kako bi se uredio i zapadni nogostup ili kolnik ulice, Vijeće gradske četvrti trebalo bi to uvrstiti u svoj plan prioriteta za sljedeće programsko razdoblje ili ga izvesti u sklopu Plana malih komunalnih akcija gradske četvrti pa pozivamo građanina da se obrati nadležnom vijeću gradske četvrti.

Koprivnička je ulica u groznom stanju. Kad će u obnovu?

Dinko Bilić: Uređenje Koprivničke ulice i susjedne Vojakovečke predviđeno je Programom održavanja komunalne infrastrukture na području Grada u 2014. Predviđeni je početak radova do kraja listopada 2014., a izvođač je Zagrebački holding d.o.o., podružnica Zagrebačke ceste.

U Travanjskoj i Ožujskoj ljudi već drugu godinu automobilima prelaze preko zelene površine i tamo se parkiraju, sto metara uz vrtić. Može li se nešto učiniti?

Dinko Bilić: U povodu prijave građanina o onečišćenju i oštećenjima na javnoj zelenoj površini u Travanjskoj ulici 4 i 7, Ožujskoj ulici pored kbr. 8 i Listopadskoj ulici 8 komunalni redar obavio je 6. listopada 2014. nadzorni očevid te utvrdio da je pristup vozilima u dvorište Osnovne škole zapriječen postavljenim zaštitnim stupićima iz Listopadske ulice, odnosno preklopnim rampama na dijelu gdje vozila parkiraju djelatnici škole. Zelene površine – zeleni otoci u Travanjskoj ulici pored kbr. 4 zaštićene su postavljenim klamericama, igralište za djecu je ograđeno, kao i dječje igralište u Dječjem vrtiću kojem se prilazi iz Ožujske ulice.

Za očevida ni na jednoj javnoj zelenoj površini nisu bili vidljivi tragovi vozila koji bi upućivali na prolazak vozila po njima.

Stanovnici Jaruna, točnije Hanžekovićeve poljane, imaju problema s vranama.

Emil Tuk: Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo proteklih godina uklanjao je gnijezda vrana sukladno zakonskim odredbama i preporukama struke. Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo u svakoj prigodi apelira na građane i predstavnike suvlasnika stambenih zgrada da se u blizini lokacija gdje se gnijezde vrane ne bacaju otpaci hrane, da se okoliš oko stambenih objekata održava čistim te da se kuhinjski otpad odlaže na za to predviđena mjesta. (Petra Balija)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije