Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

Pogledajte kako je bilo na kvartovskoj tribini o Trnju

kvartovska tribina
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
25.04.2014.
u 09:46

Zabrinuti roditelji čije djeca pohađaju OŠ Jure Kaštelana dobili dobre vijesti. Mnogi građani Trnja nisu stigli doći na red postaviti pitanja na kvartovskoj tribini. - Trnje je veliko i svaki dio ima drugačiji problem. Mi se u Starom Trnju mučimo s legalizacijom, dok se u Trnjanskoj Savici bore s izgradnjim velikih nebodera - kažu

Burno se raspravljalo na sedmoj Večernjakovoj kvartovskoj tribini u zgradi mjesne samouprave u Gradskoj četvrti Trnje.

Stotinjak građana stiglo je kako bi postavilo pitanja koja ih dugo muči. I nakon isteka sat vremena ruke su stajale u zraku, a mnogi nisu dočekali svoj red. Kako bi svi dobili odgovore, Večernji će list u sklopu projekta “Želite li bolji kvart?” od gradske uprave tražiti rješenja, o čemu ćemo izvještavati narednih mjesec dana.

- Trnje je veliko i svaki dio ima drugačiji problem. Mi se u Starom Trnju mučimo s legalizacijom, dok se u Trnjanskoj Savici bore s izgradnjim velikih nebodera - složni su stanovnici.

Na njihova su pitanja odgovarali šef prometnih i komunalnih redara Mate Kraljević, zamjenik pročelnika Ureda za prostorno uređenje i izgradnju grada Alan Ordulj, pomoćnik pročelnika za odgoj i obrazovanje Slavko Borac, predsjednik Vijeća GČ Trnje Ivan Bare, zamjenik pročelnice Gradskog ureda za strategijsko planiranje Stjepan Kelčec Suhovec, zamjenik direktora Čistoće Mladen Volarić i rukovoditelj Službe investicija u Vodoopskrbi i odvodnji Tomislav Runtić.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Roditelji učenika OŠ Jure Kaštelan žalili su se kako nekoliko stotina učenika koji pohađaju školu nije sigurno zbog ispucalih zidova, dok je dio temelja u potpunosti dignut iznad zemlje.

- Ravnatelj se već godinama bori da se i promijeni azbestni krov, a školu je posjetio i statičar, čiji nalazi kažu da će se i pri manjem potresu srušiti - kazala je članica Vijeća roditelja Martina Božić. Od Gradskog ureda za obrazovanje ipak su dobili dobre vijesti.

Već početkom ljetnih praznika počet će sanacija tla, potom izgradnja odvodnje i zamjena azbestnih ploča, a sanacija je uvrštena i u plan javne nabave za ovu godinu. Sljedeće će se godine postaviti i bolja rasvjeta na nasipu između Mosta slobode i Mosta mladosti, a obećana je i ljepše uređena šetnica i postavljanje klupica. Prikuplja se dokumentacija i za projekt zaobilaznog pravca kako bi se ulica Prisavlje spojila od Cvjetnog naselja do Avenije Marina Držića.

- Zahvat spajanja preskup je zbog problema rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, pa će se koridor pomaknuti prema nasipu, na zelene površine - rekao je Ordulj. Detaljan izvještaj s tribine čitajte već sutra.

>>Volonteri uljepšali kvart i smislili atrakcije za mlade

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije