Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
okusi istoka

Ćevapi i pizza nisu u modi. Azijski specijaliteti ‘s nogu’ novi gastrohit

matija nikolić (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/7
18.03.2013.
u 15:00

U Varšavskoj je bivši natjecatelj Masterchefa Matija Nikolić otvorio “Wok to go”, gastrokutak azijske kuhinje, prvi takav u gradu

Ćevapi i pizza više nisu u modi. Centrom Zagreba širi se miris azijske kuhinje. Prvi “wok to go” u Varšavskoj 16 a otvorio je bivši natjecatelj Masterchefa Matija Nikolić. Bambusove stabljike kao lajtmotiv male terase i interijera daju naslutiti da se ovdje kuha nešto istočnjačko. Wokovi s različitim vrstama mesa, tofuom ili tigrastim kozicama, domaće nudle ili riža, s domaćim ekopovrćem ponuda su novog gastrokutka “Wok by Matija”.

– Ideja je približiti ljudima zdravu “street food” hranu. Većina sastojaka koje koristim za wokove je iz ekouzgoja, s farme mojih roditelja. Nudle također radimo sami s domaćim jajima i domaćim brašnom – objasnio je Matija.

Wokovi su od 18 do 32 kune. Egzotične mješavine, poput ramsteka u teriyaki umaku sa sojinim klicama i tostiranim sezonskim povrćem za 32 kune, kaže, za svačiji su džep i nepce. Osim wokova, “Wok by Matija” nudi i domaću tjesteninu za 12 kuna. Matija planira i gastrovikende, s ciljem promicanja street food kulture.

– Kuhari će vikendima pripremati hranu na ulici i pokazati mogućnosti i oblike “street fooda” – rekao je Matija.

>>Bivši natjecatelj Masterchefa poznatima kuhao jela u woku

Ključne riječi

Komentara 14

DI
dimitrijet
16:07 18.03.2013.

32 kune za brzu hranu? Nista od toga, svi bi na brzinu da zarade. Radit ce par mjeseci a ond ace krepat ko i svi takvi pretenciozni pokusaji.

DU
Deleted user
16:35 18.03.2013.

sve je to super,i ne skodi malo novine.ali cevape na balkanu a i sire nikakva druga jela ne mogu "zakopati",jer je cevap vec prezivijo mnoge kataklizme i pokusaje unistenja,a pizza sigurno ima i te kako svoje mjesto,u europi i sire,tako da je sve ovo "novo"samo pokusaj,koji nece ni do dolazeceg bozica opstati,boze daj da inovator ne propadne i ne upadne u dugove.

VB
vanja b
16:48 18.03.2013.

skupo za hrvatski džep!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije