Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbrišite bore

Za manje od sat vremena na dan pomladite se uz 6 jednostavnih trikova

fotošop, bore, žena
Foto: Thinkstock
22.04.2014.
u 09:15

Uz uobičajenu jutarnju higijenu, nemojte zanemariti piling kože. Nakupljanje mrtvih stanica na licu može uzrokovati "tup", umoran izgled.

Kada je riječ o starenju, vrijeme nam može biti najveći neprijatelj. Ali ako ga pametno iskoristite može vam biti najbolji saveznik. Ovo su jednostavni trikovi koje možete unijeti u svoju svakodnevicu i za manje od sat vremena na dan dobit ćete odlične rezultate vidljive na vašoj koži.

1. Ujutro pijte čaj, a ne kavu

Ovo će vam možda biti najteže, posebice izrazitim kavoljupcima. Ali neka vam dodatni poticaj svakako bude i činjenica da ćete na ovaj način smanjiti rizik od raka, artritisa i bora. Istraživači sa sveučilišta Kingston otkrili su da čak i manje količine enzima pronađenih u bijelom čaju mogu zaštititi tijelo od enzima koji uništavaju kolagen i elastin kože, a što može lako dovesti do pojave bora. Dovoljno razloga da se prebacite na čaj?

2. Piling

Uz uobičajenu jutarnju higijenu, nemojte zanemariti piling kože. Nakupljanje mrtvih stanica na licu može uzrokovati "tup", umoran izgled. Osim što će ukloniti mrtve stanice kože, piling će kožu pripremiti i za bolji učinak hidratantne kreme, a za piling vam je dovoljna tek jedna minuta vremena na dan.

3. Pobijedite želju za slatkim

Istraživanja su pokazala da veći unos šećera u organizam potpomaže starenje kože. Zato se pokušajte oduprijeti napasti i pobijedite u borbi kada vas pritisne želja za kolačima.

4. Čistite lice prije spavanja

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Ponekada ste toliko umorni da samo želite skliznuti u odjeću za spavanje i utonuti u san. No, čišćenje lica treba biti prioritet, čak i onda kada mislite da nemate energije za ništa. Lice ćete očistiti u nekoliko poteza zato to nemojte izbjegavati, a koža će vam biti zahvalna nakon što je očistite od svih nakupljanih nečistoća kroz dan i make upa. Omogućite vašoj koži da diše.

5. Krenite na počinak 15 minuta ranije

Nikako se ne možete natjerati da legnete ranije i uhvatite vlak za dovoljno noćnog sna? Pokušajte otići ranije na počinak barem 15 minuta, vama se neće učiniti kao velika razlika, ali vašem će organizmu učiniti mnogo.

6. Spavajte na satenu

Znamo, pomislit ćete kako nemate novaca za satensku posteljinu, ali dovoljna vam je samo jastučnica. Dermatolozi preporučuju spavanje na leđima ako želite izbjeći nastanak bora. No, to je zaista teško ako niste navikli spavati u tom položaju. Stoga je jedan od savjeta dermatologa da kupite jastučnicu od satena kako bi vaša koža klizila po površini. Tako ćete spriječiti nastanak bora, tvrde.

>>Izgledate umorno? S ovim trikovima možete lažirati svježi izgled

>>Ovo je tako jednostavno, a ni ne znate da će vas učiniti mlađima!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije