Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diva: Make-up

Make-up trikovi kojima će male oči ‘postati’ velike

maskara, oči, trepavice
Foto: Thinkstock
12.02.2014.
u 11:25

Za male oči i njihovo isticanje postoje posebna pravila make-upa.

PITANJE

Na koji način bih make-upom mogla istaknuti sitne oči. Molim nekoliko savjeta. Hvala (Sanja/Požega)

ODGOVOR

Za male oči i njihovo isticanje postoje posebna pravila make-upa. Svjetlije nijanse u pravilu “otvaraju” kapak pa time i daju dojam većeg oka. Ako volite kombinirati sjenila, izbjegavajte stavljanje više od dviju nijansi, a preporučljivo je i nanijeti podlogu, odnosno bazu, kako se sjenilo ne bi preslikalo u pregib kapka i tako stvorilo nepoželjnu crtu.

Koristite li tuš, kad su u pitanju sitnije oči preporučuje se nanošenje tanke linije duž ravnine trepavica. Izvlačenje linije izvan ruba oka dat će dojam veće dimenzije, ali valja imati na umu da će predebela linija postići suprotan efekt.

Kvalitetna maskara za produljenje trepavica također će pomoći dojmu koji želite postići, a kad je nanosite, trebate paziti na to da bude ravnomjerna i da se trepavice pažljivo odvoje. Imate li problema s izraženim podočnjacima, znajte da i oni stvaraju neželjeni efekt manjih očiju pa njihovu prikrivanju također treba posvetiti pažnju. Tu je ključan odabir prave nijanse korektora.

>>Na koji način odabrati pravi korektor za podočnjake?

>>Zablistajte pomoću ovih trikova profesionalnih vizažista

Komentara 2

HE
Hellagood
15:01 12.02.2014.

Kao 'vlasnica' takvih očiju, dodajem još ponešto: bijela olovka čini čuda kad se na nese na unutrašnju liniju donjeg kapka. Obavezno svijetlo (bijelo ili sl). nanijeti na unutarnju kut oka. Tuš da, ali ne cijelom dužinom oka, nego neka linija polako počinje otprilike od sredine šarenice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije