Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diva: Make-up

Na koji način odabrati pravi korektor za podočnjake?

make up, šminkanje, korektor
Foto: Thinkstock
04.02.2014.
u 18:45

Odabir nijanse korektora ključan je za podočnjake

PITANJE

Na koji način odabrati pravi korektor za podočnjake? (Magdalenaf/Zagreb)

ODGOVOR

Za osjetljivu kožu područja oko očiju kvalitetan korektor najbolje je rješenje. Kako bi efekt prikrivanja bio što kvalitetniji, važno je odabrati pravilnu nijansu koja se određuje prema tipu, odnosno boji podočnjaka. Korektor u žućkastim tonovima tako će najbolje prekriti podočnjake koji su ljubičaste boje, narančasti tonovi korektora najbolji su za modre podočnjake, a ružičaste nijanse korektora odabiru se kod podočnjaka zelenkaste boje.

Osim nijanse, važan je i sam intenzitet korektora. Ako se odabere presvijetli ili pretamni, mogao bi nanijeti više “štete” nego koristi. Podloga za stavljanje korektora na podočnjake je nježna lagana krema, koja se treba temeljito nanijeti na područje oko očiju prije nanošenja samog korektora.

Također, puder koji se koristi za lice nanosi se prije korektora za podočnjake. Kako bi se ravnomjerno prekrili podočnjaci, korektor se nanosi u manjim točkicama duž površine područja ispod očiju, a zatim se lagano kistom razmazuje.

>>Kako se koristiti bronzerom za lice a da ne izgleda 'prenapadno'?

>>Podočnjaci su prvi signal koji nam organizam šalje kad postoji neki problem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije