Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glatke noge

Hrvatice presudile: Koža s dlačicama nije prihvatljiva

Depilacija
Foto: Thinkstock
23.07.2015.
u 11:31

Čak 80% ispitanica dlačice uklanja jednom tjedno, najčešći način je brijanjem (38%), a slijede ga sve popularniji kućni epilatori koje koristi gotovo trećina ispitanica (28%)

Žene u Hrvatskoj uklanjanje dlačica smatraju osobnom higijenom, izvrsno su informirane o dostupnim novitetima na području epilacije i depilacije, a važno im je da metoda uklanjanja pruža osjećaj glatke kože, samopouzdanja i slobode.

Rezultati su to Braunova online istraživanja u kojemu je sudjelovalo više od tisuću žena iz Hrvatske. Zanimljivo je da nijednoj od njih metoda potpuno prirodnog izgleda nije opcija te koriste barem jednu od dostupnih metoda depilacije ili epilacije.

Čak 80% ispitanica dlačice uklanja jednom tjedno, najčešći način je brijanjem (38%), a slijede ga sve popularniji kućni epilatori koje koristi gotovo trećina ispitanica (28%). Kombinaciju različitih metoda koristi također velik broj ispitanih (24%). Hrvatice se ne "opuštaju" ni za vrijeme zimskih mjeseci, a velika većina ispitanica je smatra osobnom higijenom (82%).

Kad bi mogle birati, prvi izbor žena u Hrvatskoj bila bi epilacija kućnim uređajima (46%), dok bi se za brijanje odlučilo 38% žena. Metodu uklanjanja dlačica voskom bira tek 9% žena, a kreme za depilaciju samo 5% njih.

Noge i pazusi u prvom planu

Noge i pazusi (39%) i (26%) su dijelovi tijela na kojima se najčešće primjenjuje metoda epilacije ili depilacije. S cijelog tijela dlačice uklanja čak trećina ispitanih, dok je najmanji broj onih koji se s dlačicama bore na području lica ili bikini zone.

Na jednu od navedenih metoda epilacije ili depilacije žene u Hrvatskoj potroše najčešće do pola sata (45%), a mnoge od njih i samo desetak minuta (28%). Ispitanice se najčešće odlučuju na jednu od dostupnih metoda u privatnosti svog doma (84%), za specijalizirane salone se odlučuje samo 1,62 posto ispitanih, a i jedno i drugo koristi 14 posto žena.

Uz glatku kožu, brzina i dostupnost, pouzdanost te intima važni su za čak 63 posto žena.

„Cilj ovog istraživanja bio je otkriti na koji način žene u Hrvatskoj doživljavaju jednu već uobičajenu dnevnu rutinu kao što je uklanjanje dlačica. Rezultati su iznimno zanimljivi i pokazuju da su žene u Hrvatskoj izvrsno informirane, ali i da Braun sa svojom sve naprednijom ponudom epilatora prati zahtjeve žena u Hrvatskoj. Naša nedavno predstavljena linija Braun Silk-épil 9  predstavlja najinovativniju tehnologiju Micro-Grip sa 40 posto širom glavom. Brzo i pouzdano uklanjanje dlačica u intimi doma želja je najvećeg broja ispitanica, a upravo je ova linija zadovoljava u potpunosti – izjavio je brend menadžer Brauna za Hrvatsku Mario Matić.

>>Evo zašto je depilacija šećernom pastom sve popularnija

>>Žena će na ovo potrošiti 300 sati godišnje, a muškarac tek 30

 

Komentara 1

ZA
zarjevazno11
13:17 23.07.2015.

Slobodno vi presuđujte. Za 30 godina nosit ćete ono što onda bude moderno - bilo to noge bez kože, s kožom bez dlačica, ili s dlakama. Da je moderno hodati bez glave, tako biste hodali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije