navigacija Moda & ljepota 106
It model

Djevojka koja ruši tabue i pomiče granice u modnom svijetu

Liu Wen, prva Azijka koja je potpisala ugovor s Estee Lauder te prva Azijka koja je odradila revije za Victoria\'s Secret, odvela je T Magazine na putovanje u svoj rodni kraj

Foto: T Magazine

Kineski supermodel, 24-godišnja Liu Wen, jedan je od najtraženijih it modela na svijetu, a tim T Magazinea (fotografa Angela Pennetta i stilista Ethela Parka) povela je na prekrasno putovanje, u njezinu rodnu provinciju Hunan koju je posjetila nakon nekoliko godina.

Osim što je u proljetnim kreacijama poput Jil Sander i Balenciage "pokazivala" rodni kraj, ispričala je kako, dok je odrastala, nije bilo ni butika ni modnih časopisa. Bila je "previsoka" za kineske standarde da se svidi dječacima i nikad nije nosila štikle.

No kad se preselila u Beijing, 2007. godine otkrio ju je Joseph Carle, tadašnji kreativni direktor internacionalnog izdanja Marie Claire, a nakon toga njezina manekenska karijera napredovala je uzlaznom putanjom. Veliki ugovor za parfem Calvin Klein potpisala je 2008. godine, a 2009. bila je prva Azijka koja je prošetala pistom za Victoria's Secret. Prije dvije godine postala je zaštitno lice Calvina Kleina te prva Azijka koja je potpisala ugovor s kozmetičkim divom Estee Lauder.

Ove je godine zvijezda u proljetnoj kampanji Marni za H&M s Britankom Imogen Poots.

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 ocjena)
Ispravi pogreške

Ključne riječi

Komentari

Registracija