Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kakva ste osoba?

Imate svoj Facebook profil? Evo što vaši statusi govore o vama

Facebook
Foto: Reuters/PIXSELL
25.05.2015.
u 16:25

Ekstroverti iskorištavaju Facebook kao alat za svoj društveni angažman i pišu statuse o svojim društvenim zbivanjima, a teže interakciji s drugima, a ne lajkovima.

"Što nije na Fejsu, nije se dogodilo"

Ta uzrečica dovoljno govori o tome koliko je ta društvena mreža uzela maha u našim životima.

I dok je nekima "ubijanje vremena", drugima služi za "razračunavanje" s drugima ili samopromociju. Iza svakog posta ostaje nešto skriveno.

Znanstvenici sa Sveučilišta Brunel istražili su što se sve može otkriti o nekome kroz postove koje objavljuje na Facebooku. Analizirali su 555 online upitnika koja su ispunjavali korisnici ove društvene mreže.

Otkrili su da neurotične osobe traže potvrdu od drugih objavljivanjem svojih postova na društvenim mrežama jer to ne dobivaju u "offline svijetu."  Ekstroverti iskorištavaju Facebook kao alat za svoj društveni angažman i pišu statuse o svojim društvenim zbivanjima, a teže interakciji s drugima, a ne lajkovima.

Narcisoidne osobe

Najviše objavljuju statuse o svojim postignućima, prehrambenim navikama i vježbanju (svom tijelu). Traže pozornost i "potvrdu" drugih kroz što veći broj lajkova.

Otvorene, znatiželjne i kreativne osobe

Najčešće postavljaju statuse o političkim i intelektualnim temama. One ne traže socijalnu interakciju već teže da se informacije dijele među drugim korisnicima, poput informacija o nekim zbivanjima.

Savjesne osobe

Rijetko postavljaju statuse na društvenim mrežama i svjesniji su toga kako njihove postove doživljavaju drugi korisnici. Najčešće pišu o svojim partnerima i djeci.

Osobe niskog samopouzdanja

Često postavljaju statuse o svojim partnerima i njihovoj vezi. To je način da "dokažu" drugima da njihova veza dobro napreduje.

>>10 najtežih pitanja na razgovoru za posao u Facebooku

 

Komentara 6

AN
anticenzura
16:59 25.05.2015.

Eto, dakle spadam u otvorenu, znatizeljnu i kreativnu osobu. Tnx FB. .to sam znala i bez vas. ..ihih...

Avatar nula
nula
16:57 25.05.2015.

Poslije kise , mokro je .

XN
xnet0822
19:31 25.05.2015.

A što je sa onima koji non-stop pastaju o namještenim utakmicama i klađenjima ? Njih ste zaboravili spomenuti, a daju drugima loš primjer ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije