Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vukovar

Novi izlazak na birališta koštao bi oko pola milijuna kuna

Željko Sabo, portal
Goran Ferbezar/PIXSELL
05.06.2013.
u 12:37

Poslije ovih lokalnih izbora Gradsko vijeće Vukovara broji 24 vijećnika. Koalicija HDZ – HSP dr. Ante Starčević ima 12 vijećnika (HDZ 9 i HSP AS 3), SDP devet i SDSS tri

VUKOVAR – Poslije održanog drugog kruga izbora za gradonačelnika uskoro se može očekivati i održavanje konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Vukovara. Prema riječima predstojnika Ureda državne uprave Vukovarsko – srijemske županije Gorana Bošnjaka sjednica bi se mogla održati možda već idućeg tjedna. S obzirom na raspored vijećničkih mandata Bošnjak nije želio komentirati hoće li već na prvoj sjednici doći do konstituiranja vijeća.

- Rano je za bilo kakve procjene. Vjerujem da će Vijeće biti konstituirano, ako ne u prvom onda u drugom ili trećem pokušaju. Sukladno zakonu konstituirajuća sjednica Gradskoga vijeća može se sazvati tri puta, a ako i nakon toga ne dođe do konstituiranja, raspisuju se novi izbori za Vijeće, rekao je Bošnjak.

Poslije ovih lokalnih izbora Gradsko vijeće Vukovara broji 24 vijećnika. Koalicija HDZ – HSP dr. Ante Starčević ima 12 vijećnika (HDZ 9 i HSP AS 3), SDP devet i SDSS tri. Prema predizbornim aktivnostima i atmosferi koja trenutno vlada u gradu za očekivati je da će na jednoj strani biti vijećnici HDZ-HSP AS a na drugoj SDP-a i SDSS-a.

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo kaže da je još uvijek rano za bilo kakve prognoze te da su sve političke stranke čekale rezultate drugog kruga izbora za gradonačelnika da donesu konačne odluke.

– U vijeću SDP i HDZ imaju po devet članova, a HSP AS i SDSS po tri. Vidjet ćemo što će se još sve izdešavati, rekao je Sabo. Iz vukovarskog HDZ-a poručuju kako do sada nije bilo nikakvih razgovora o konstituiranju vijeća ali i da, kako je rekao predsjednik podružnice Damir Barna, novi izbori za vijeće Vukovaru nikako ne trebaju. Inače, održavanje novih izbora za Gradsko vijeće grad Vukovar bi koštalo oko pola milijuna kuna. 

>> Sabo: Tražim ispriku od Karamarka, uvrijedio je Vukovarce

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije