Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Jadranu

Ovo su najbolje plaže za obitelji s djecom

Lopar Rajska plaža
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/15
05.08.2016.
u 10:05

Na stranicama Hrvatske turističke zajednice "probrali" smo plaže koje se "reklamiraju" kao pogodne za obitelji s djecom.

Parking, "debeli" hlad, mnogo aktivnosti i lagan pristup moru uglavnom su karakteristike koje obitelji s djecom traže od plaža na koje odlaze.

Na stranicama Hrvatske turističke zajednice "probrali" smo plaže koje se "reklamiraju" kao pogodne za obitelji s djecom i rasporedili ih po regijama.

Istra

Plaža Ambrela

Pulska plaža Ambrela nalazi se na ulazu u turistički kompleks Verudela. Iznimno je popularna za obitelji s malom djecom. Ambrela je šljunčana plaža s blagim ulazom u more. Ima postavljenu liniju granice kupanja te spasilačku službu. Snack barovi nude osvježenje, a obližnje stogodišnje krošnje, prirodan hlad. Osiguran je i prilaz moru, kao i toalet te parking za osobe s invaliditetom.

Uvala Lone

Više je razloga zašto je upravo uvala Lone jedna od najpopularnijih Rovinjskih plaža. Svega 15ak minuta ugodne šetnje od centra Rovinja nalazi se uređena šljunčana plaža idealna za obitelji s djecom. U blizini su male stjenovite plažice za one koji vole privatnost, a u svakom trenutku je moguće potražiti hladovinu par metara od obale. Usto, tu su barovi koji nude osvježenje i sportski sadržaji koji nude rekreaciju.

Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Uvala Lone (Foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Bi Village

Šljunkovita plaža Bi Village u Fažani posebno je osmišljena da osigura odmor i zabavu svim dobnim skupinama, za malu djecu i odrasle, za parove koji će osobito uživati u pogledu na nacionalni park otočja Brijuni.

KVARNER

Crikvenica - glavna gradska plaža

Plaža koja ima sve. Pijesak i šljunak, hladovinu i ležaljke, restorane i kafiće, sportske i zabavne sadržaje, aquagan i dječje igralište. Plaža je udaljena samo 200m od centra Crikvenice i pristupačna automobilima koji plaćaju parking. Obiteljska plaža prilagođena djeci i osobama s invaliditetom preko noći postaje - party plaža.

Novi Vinodolski - Gradska Plaža Lišanj

Ispod istoimenog hotelskog kompleksa smještena je gradska plaža Lišanj, u samom centru Novog Vinodolskog. Prepuna sportskih sadržaja na vodi ili pijesku, podjednako je atraktivna djeci i odraslima. Plaža Lišanj je projektirana dijelom betonska, dijelom šljunčana i pješčana. Prilagođena je djeci i osobama s invaliditetom.

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Gradska Plaža Lišanj (Foto: Nel Pavletić/PIXSELL)

Plaža Ičići

Jedna od najvećih plaža Opatijske rivijere je plaža Ičići. Betonskim pločama sa šljunčanim dijelovima, plaža Ičići prilagođena je obitelji s djecom i osobama s invaliditetom. Odbojka na plaži i dječje igralište ističu se među brojnim sadržajima. U blizini se nalazi trgovina, a na samoj plaži su barovi i restorani.

Plaža Mošćenička Draga

Šljunčana i stjenovita plaža Mošćeničke Drage duga je nekoliko stotina metara i proteže se uzduž cijelog mjesta. Windsurfing i ronilački centri nalaze se na samoj plaži, a u blizini su teniski tereni i brojni sportski sadržaji te najam rekvizita za idealan obiteljski dan na obali.

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Plaža Mošćenička Draga (Foto: Goran Kovačić/PIXSELL)

Plaža Ploče

Najposjećenija plaža u Rijeci. Spasilačka služba, šetnica, kabine za presvlačenje, sunčalište s pristupom za osobe s invaliditetom podrazumijevaju se, a igralište i dječji pješčanik samo su dio bogatstva dodatnih sadržaja.

Plaža Slatina

Plaža Slatina jedna je od najljepših plaža Opatijske rivijere, smještena u samom središtu grada Opatije. Polukružno raspoređene betonske ploče osiguravaju prilaz moru, a prebogata ponuda dodatnih sadržaja cjelodnevni boravak. Obiteljska plaža prilagođena djeci i osobama s invaliditetom ponoći postaje party plaža.

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Plaža Slatina (Foto: Goran Kovačić/PIXSELL)

Plaža Veli Žal

Okružena sjenom borova, šljunčana plaža Veli žal nalazi se u Sunčanoj uvali, udaljenoj oko kilometar od centra Malog Lošinja. Idealna za obitelj s djecom, zbog laganog ulaska u more, a plažu nadgledaju i spasioci. Prilagođena i osobama smanjene pokretljivosti, odlično opremljena i bogata dodatnim sportskim, zabavnim i dječjim sadržajima.

Rajska plaža

Skoro dva kilometra duga pješčana plaža koja se nalazi u mjestu Lopar na otoku Rabu. Zbog izrazito plitkog ulaza u more i obilja pijeska, plaža je idealna i za najmanju djecu koja će možda baš ovdje napraviti svoje prve korake. Loparsko je more toplo, ali uvijek čisto. Restorani, barovi, sportski sadržaji, sportski rekviziti i sve što vas može razonoditi, na dohvat je ruke.

Foto: Goran Stanzl/Pixsell i Getty Images

Rajska plaža (Foto: Borna Filić/PIXSELL)

Vela Plaža

Vela plaža u Baškoj na otoku Krku je šljunčana i pješčana plaža dužine 1800 metara. U ritmu glazbe iz atraktivnih barova na plaži i brojne sportske sadržaje, dan odmora prođe uvijek prebrzo. Vela plaža odlično je opremljena i prepuna sadržaja, a preporučuje se za mlade ljude, parove, obitelji s djecom, zabavu i sport.

Foto: Goran Stanzl/Pixsell i Getty Images

Vela Plaža (Borna Filić/PIXSELL)

Dalmacija - Zadarska regija

Kraljičina Plaža

Najdulja i najpoznatija ninska plaža duga je 3 kilomtra, a naziv Kraljičina plaža prema legendi duguje supruzi prvog hrvatskog kralja Tomislava koja je s kraljevskom obitelji redovito posjećivala ovu plažu. Pješčana plaža s izrazito dugačkim plićakom i toplim morem ima idealne uvjete i za najmlađu djecu. U blizini je i najpoznatiji lokalitet ljekovitog blata u Hrvatskoj.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Kraljičina plaža (Foto: Dino Stanin/PIXSELL)

Plaža Dražica

10-ak minuta hoda od središta Biograda na moru nalazi se plaža Dražica. Dražica je šljunčana plaža s blagim ulazom u more duga 300 metara te idealna za djecu. Borova šuma u pozadini pruža prirodni hlad, a brojni dodatni sportski, zabavni ili ugostiteljski sadržaji jamče cjelodnevnu zanimaciju. Plaža ima uređen prilaz za osobe s invaliditetom, a cijelo vrijeme je pod budnim okom spasioca.

Plaža Jaz

Jaz je pješčana plaža urbanog tipa u mjestu Preko na otoku Ugljanu sa sportskim i igralištima za djecu. Plaža ima omogućen pristup osobama s invaliditetom i spasilačku službu. Obližnji restoran i caffe barovi čine ponudu kompletnom.

Plaža Borik

Plaža Borik jedna je od najljepših gradskih plaža i oduvijek omiljeno kupalište Zadrana. Potpuno je uređena i opremljena brojnim sadržajima. Restorani, barovi, tobogani i igrališta za djecu uz čisto more u koje se lako ulazi sa šljunčanih ili pješčanih plaža uvijek su atraktivna destinacija.

Foto: Filip Brala/PIXSELL

Plaža Borik (Foto: Filip Brala)

Plaža Pinija

Guste borove šume, stari maslinici i raznolike plaže obilježje su Petrčana, malog turističkog mjesta. Uređena plaža Pinija je šljunčano stjenovita sa pješčanim dijelovima za djecu, s blagim ulaskom u čisto i bistro more. Za djecu je tu i zabavni park, kao i brojni sportski i ugostiteljski sadržaji za svačiji gušt.

Plaža Sakarun

Plaža Sakarun na Dugom otoku je dužine 800 metara, otvorena prema pučini, sa sitnim bijelim pijeskom koji more čini tirkiznim. Čisto, vrlo plitko more i borova šuma privlače romantične parove, starije ljude i obitelji s djecom. U večernjim satima, barovi ožive i Sakarun postaje okupljalište mladih koji organiziraju beach party-je.

Foto: Filip Brala/PIXSELL

Plaža Sakarun (Foto: Filip Brala/PIXSELL)

Plaže Pisak-Kulina

Prirodne šljunčane plaže Pisak i Kulina nalaze se na rivijeri Paklenica. Mjesto Starigrad ishodište je obilaska nacionalnog parka Paklenica. Pisak i Kulina osobito su pogodne za odmor obitelji s djecom dok obližnji teniski tereni, sportska igrališta i rekviziti osiguravaju aktivni odmor na moru.

Foto: Filip Brala/PIXSELL

Plaža Kulina (Foto: Filip Brala)

Dalmacija - Šibenska regija

Bijela plaža

Sitni šljunak Bijele plaže ispred hotelskog naselja Solaris kod Šibenika mjesto je gdje su mnoga djeca prvi put zaplivala. Uređena plaža ispunjena je raznolikim dodatnim sadržajima uzduž 700 metara obale. Sportski rekviziti, igrališta i radionice za djecu tek su dio atrakcija. Čarobni aquapark privlačna je vodena avantura i ne samo djeci, dok autentičnu kulturu podneblja otkriva Dalmatinsko Etno selo smješteno u srcu Solaris Beach resorta.

Plava plaža

Plava plaža nalazi se u Vodicama. 4 kilometara sadržaja i čistog plitkog mora idealnog za malu djecu. Uređena šljunčana plaža, mjestimično s betonskim ili stjenovitim dijelovima. Prilagođena je osobama s invaliditetom i ima organiziranu spasilačku službu. Obiluje sportskim aktivnostima i ugostiteljskim objektima.

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Plava plaža (Foto: Duško Jarmaz/PIXSELL)

Plaža Lolić

Dijelom pješčana, većinom šljunčana plaža Lolić glavna je plaža Pirovca. Plaža gleda na jug i zaštićena je zaljevom zbog čega je more uvijek mirnije i toplije, idealno za malu djecu. Prilagođena je i za osobe s invaliditetom, uređena je i bogato opremljena. Premda urbana plaža, dijelom je prekrivena hladom borove šume. Osim sportskih sadržaja i rekvizita, brojni ugostiteljski objekti nude sve što treba za cjelodnevni boravak.

Plaža Miline

U centru Rogoznice, u zaštićenoj uvali nalazi se šljunčana plaža Miline. Zbog plitkog ulaza u more i zbog obližnje trgovine i ambulante, plaža Miline popularna je za obitelji s djecom. Obzirom da je područje Rogoznice poznato po ribolovu, svježi morski plodovi u restoranima kompletiraju doživljaj.

Plaža Banj

Jedina plaža u gradu Šibeniku povijesna je lokacija. Sadrži sportsko-rekreativne terene, ugostiteljske objekte i dječja igrališta, pergole u hladovini i ljetno kino. Uživanje u moru šljunčane plaže Banj s pogledom na tvrđavu Sv. Mihovila osobit je doživljaj svim uzrastima, kao i osobama s invaliditetom.

Foto: Duško Jarmaz/Pixsell

Plaža Banj (Foto: Duško Jarmaz/PIXSELL)

Dalmacija - Splitska regija

Plaža Mina

Morska destinacija za ljubitelje pješčanih plaža svakako je Jelsa na otoku Hvaru s najpopularnijim kupalištem, uvalom Mina, svega 500 metara od samog centra. Mala djeca posebno su oduševljena plitkom razinom mora i pješčanim dnom. Odrasli će morati malo prošetati kako bi zaplivali u dubokom. Gusta šuma pruža idealan prirodni hlad, a kabine i tuševi nalaze se na betoniranom dijelu.

Plaža Bačvice

Popularna igra „picigin“ na najpoznatijem Splitskom kupalištu najbolji je vjesnik nove ljetne sezone. Plitka pješčana plaža osnovni je preduvjet za picigin. Plaža Bačvice je dijelom betonirana s pristupom za invalide i svim dodatnim sadržajima. Tu su gumeni dvorac, trampolin i tobogani za djecu, zatim barovi, restorani, dućani i noćni klub za ljetni provod.

Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL

Plaža Bačvice (Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL)

Plaža Vrulja

Uvijek čisto i hladno more plaže Vrulja jedan je od razloga zašto se isplati potruditi posjetiti ovu romantičnu plažu sjeverno od Brela. Mnogima jedna od najljepših na Jadranu, a svakako Makarske rivijere, plaža Vrulja je skrivena od pogleda. Visoke litice ometaju pristup pješacima zbog čega je morski pristup idealan. Premda dijelom rezervirana za naturiste, česti gosti su obitelji s malom djecom koje traže mir. Plaža je šljunčana, okružena borovima.

Dalmacija - Dubrovačka regija

Plaža Batalo

Jedna od najljepših plaža na Jadranu nalazi se na otočiću Proizd ispred Vela Luke na otoku Korčuli. Prekrasna bijela pješčana uvala sa tirkizno-modrim morem visoke kakvoće idealna je za obitelji s malom djecom.

Plaža Srebreno

Čarobni mirisni krajolik s lijepim šljunčanim plažama i skrovitim uvalama, blagom klimom i obiljem plodova zemlje i mora bio je odabrani prostor bogate dubrovačke vlastele koja je tu gradila svoje dvore i kuće za odmor i uživanje u miru ljetnih dana. Uz dugu pješčanu plažu pogodnu i za djecu, agave, palme, borovi i mediteransko zelenilo najpoznatije su obilježje odmora u Srebernom. Plaža je sigurna i za djecu.

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

Plaža Srebreno (Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL)

Plaža Bilin Žal

Na sjevernoj strani Lumbarde na otoku Korčuli nalazi se „rajska plaža“ Bilin žal, idealna za obitelj s malom djecom. Bilin žal je pješčana plaža s pogledom na poluotok Pelješac i otoke Korčulanskog arhipelaga. Na plaži se nalazi mali restoran u izvornoj dalmatinskoj građevini gdje možete naručiti morske specijalitete, kao i mali kafić za predah od uživanja u morskim radostima.

Plaža Šunj

„Vožnja na Lopudu“ znači prijevoz malim vozilom za golf terene. Na otoku nema prometa i stoga je dionica do plaže Šunj neometani ugođaj šetnje kroz prekrasnu park šumu. Plaža Šunj je mnogima najljepša pješčana plaža na Jadranu u skoro kružnoj uvali s ravnim prilazom ispunjenim slojem bijelog pijeska. Mala djeca bezbrižno će uživati u plaži tako plitkoj da je potrebno prijeći 100 metara da bi zaplivali.

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

Plaža Šunj (Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL)

>>TOP 5 najljepših pješčanih plaža u Hrvatskoj

>>Mirta Šurjak vs. Jelena Rozga: Tko je zaslužio titulu kraljice plaže?

>>Copacabana i Ipanema, najseksi plaže na svijetu, sinonim su zabave

Komentara 4

DU
Deleted user
18:46 06.08.2016.

Baš sam se vratila sa mora, i slažem se sa tekstom. Naime Kraljičina plaža u Ninu jedna je od bajkovitih plaža, pogotovo za obitelji sa malom djecom. More, je zaista jako toplo a i čisto. Mogu samo reči, 5 ++ za Kraljičinu plažu.

TO
tovaravot
07:23 06.08.2016.

kakve gluposti.. svima se podilazi,poceli smo odgajat generaciju debila

DY
dynasty1402
09:49 06.08.2016.

Gdje su na tom popisu ŠIMUNI na otoku Pagu........!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije