Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova party destinacija

Otok mladosti postaje otok za bogate mlade turiste: U luksuznim šatorima za 100 eura po osobi

obonjan
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
31.07.2016.
u 08:23

Prošlotjedna prezentacija otkazana je, a posjet novinara prebačen na utorak. Tu neugodnu činjenicu prenijeli su i britanski mediji

Nenaseljeni, napušteni i zamalo zaboravljeni otočić u šibenskom arhipelagu, koji se nekada zvao Otok mladosti, u tjednu pred nama primit će prve turiste. I to ne bilo kakve. U oazi modernih turističkih doživljaja, protkanih glazbom, umjetnošću, gastronomijom, wellnessom i ekologijom, očekuju namjernike isključivo dubljeg džepa. Je li na Obonjanu sve spremno, nije dokraja jasno jer je prošlotjedna službena prezentacija otkazana u zadnji tren, a posjet novinara i VIP uzvanika prebačen je na utorak.

Uskoro i kućice na drveću

Tu neugodnu činjenicu prenijeli su i britanski mediji, odakle je i jedan od investitora, glazbena kuća Sound Chanel, koja je u projektu s hrvatskom tvrtkom Gratiosus i slovenskim turoperatorom Collegium Mondial Travel. Najneugodnije su, pak, iznenađeni gosti iz inozemstva, koje je vijest zatekla u Šibeniku.

– Nije točno da ih je bilo 200, brojka je puno manja, a svi su dobili zamjenski smještaj, kojim su zadovoljni. Imali smo problema s vodom i strujom, koji će, kako jamče izvođači, biti otklonjeni do utorka, 2. kolovoza. Radovi na komunalnoj infrastrukturi pokazali su se zahtjevnijima nego što se očekivalo pri našem preuzimanju Obonjana, a nismo htjeli da itko od uzvanika i poslovnih partnera bude zakinut za komfor i usluge – kaže predstavnik investitora Kristijan Gržetić, uvjeren da će prve prave goste Obonjan u srijedu dočekati u punom sjaju.

Kako sve izgleda, vidjeli su rijetki. Među njima nije, recimo, ni direktor šibenske Turističke zajednice Dino Karađole.

– Šibeniku će turizam na Obonjanu zasigurno donijeti puno dobrog, gosti će dolaziti i k nama u grad, a na godišnjoj razini to bi na našem području moglo biti i dodatnih sto tisuća noćenja – zadovoljan je Karađole.

Prvi gosti, prema najavama, stižu iz Velike Britanije, Skandinavije i SAD-a. Obonjan ih u glamuroznim šatorima, opremljenima čak i klima-uređajima, može primiti osamsto, a već dogodine bi se kapacitet mogao i udvostručiti.

– Postojeći objekti su adaptirani, u dijelu je smješteno osoblje, dok je gostima zasad na raspolaganju samo glamping smještaj. U idućih pet godina Obonjan će dobiti i manji hotel, a u planu je i gradnja kućica na drveću, recimo. Uređen je bazen te amfiteatar za koncerte i nastupe zvijezda, ali na otoku ima više mjesta gdje se mogu odvijati razna događanja. Ove je godine investirano između 12 i 15 milijuna eura, a sve što se radi zasniva se na principima održivog razvoja. Dugoročni planovi ovise, dakako, i o reakciji tržišta – kaže Gržetić.

Koncesija na 43 godine

Zadovoljstvo boravaka u novoj hrvatskoj party destinaciji, pod luksuznim šatorskim krilima, stajat će, inače, u prosjeku sto eura po osobi i danu.

Plan je da otok mlade goste podebljeg novčanika ove sezone prima sve do kraja rujna. Idućih godina sezona bi trebala biti i dulja, s tim da se kao na potencijalne goste računa i na zaposlenike kompanija koje bi na Obonjanu organizirale team building i slično. Investitori, koji su obonjanski projekt promišljali, kako su rekli, tri godine prije nego što je realizacija počela, dobili su koncesiju na 43 godine.    

>> Turizam goste dočekuje s 40 novih ili obnovljenih hotela i kampova

Komentara 33

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
09:02 31.07.2016.

Vijesti na vecernjem su kao zagonetke. Ova je jedna od tezih. Moras ih citati par puta, odozgo odozdo, pa onda trazis po internetu slicnu vijest da vidis sto se ustvari dogadja. Na google karti trazis Obnjan ili Otok mladosti. Pa onda tko je zapravo investitor. Pa da li su glamurozni satori ili luksuzna satorska krila. Zapravo me zanima kakvo bi luksuzno satorsko krilo trebalo izgledati ?

DU
Deleted user
09:30 31.07.2016.

više puta sam dolazio na taj otok kao izviđač. To je bilo u periodu kada smo još uvijek nešto imali. nekad su tamo dočazila djeca iz raznih dječijih domova a sada će dolaziti samo djeca bogatih. kapitalizam napreduje, nema šta. To je, na kraju krajeva, ono za što su se naši branitelji borili.

DR
drznedaj
12:18 31.07.2016.

Svako ko je bio u izvidjacima je mogao na Otok mladosti. A i ak nisi dalo se "srediti". Znaci nekad su isli tamo svi, sad samo elita. Posteno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije