Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju

Jelena Rozga: Ljubav me pokreće, ali pred oltar ne idem

Jelena Rozga
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/5
19.08.2016.
u 21:00

"U fazi sam alfa-žene: nikada nisam bila ovako hrabra, odvažna i samouvjerena"

Da je zbilja sretna i zadovoljna, može se pročitati iz svakog odgovora koji nam je Jelena Rozga dala. Konačno joj se poklopila sreća i na poslovnom i ljubavnom planu. Dok njen novi hit “Nasljednik” hrli prema prvom mjestu glazbenih ljestvica, i njena ljubav sa Stjepanom Hauserom postaje sve snažnija.

O Hauserovim romantičnim gestama, proslavi 39. rođendana i političkoj situaciji u zemlji porazgovarali smo sa splitskom pjevačicom.

Prvi stih “Nasljednika” kaže: Znaš me, ja sam alfa-žena i ubija me dosada... Koliko se doživljavate kao alfa-ženu?

Svakako, sve smo mi žene alfa-žene kada je to u životu potrebno. Neke za to hrabrosti imaju prije, neke kasnije, ali svaka od nas tu svoju stranu ima i manifestira je na svoj individualan način. Mogu vam reći da sam ja baš u fazi alfa-žene, a to za mene znači da nikada nisam bila hrabrija, odvažnija i imala veće samopouzdanje. Danas filtriram stvari i ljude oko sebe, upijam samo ono što mi odgovara i što me čini sretnom.  


Naslovi pjesama koje ste izdali kao singlove ove godine imaju znakovite naslove: Udajem se i Nasljednik. Šaljete li time poruku svom dečku o svojim željama?

Udati se neću, kao što sam i puno puta prije rekla – tako da je to samo otpjevan stih, a nasljednik je želja, sreća, smisao, povezanost, ljubav – kada dođe, nitko sretniji od mene, od nas.


Ljeto je za glazbenike radno, žalite li što propuštate većinu zabave ljeti, od sunčanja, ispijanja koktela s prijateljicama do ludih provoda?

Pa i ne, inače sam dosta privatna osoba i, da se ne bavim ovim poslom, ne bih ljetne noći provodila lumpujući. Izaći ponekad treba, svakako, ali ja sam vam više za dobro društvo, dobru hranu, spontano kada krene pisma i to… Ja se dobro zabavljam i na svojim koncertima, to su večeri pune pjesme, plesa, zabave.

Uskoro ćete napuniti 39 godina, kakvu proslavu planirate i koliko ste se promijenili i sazreli u odnosu na vrijeme kada ste slavili 29. rođendan?

I puno i malo. Nikada dosad nisam bila sretnija, zadovoljnija i ispunjenja u svakom smislu. Živim punim plućima, radim posao koji me ispunjava, kraj sebe imam partnera u čijoj ljubavi i pažnji neizmjerno uživam svaki dan, neopterećena sam, puno sam opuštenija nego prije. Čovjek s vremenom i godinama nastoji i sebi ugađati, pravilno rasporediti svoje vrijeme, više cijenim svoje vrijeme, više cijenim svoje prijatelje, obitelj i život općenito. Danas se ne nerviram oko stvari zbog kojih prije jesam, ne uzimam ih više tako k srcu, no mladenački duh i dalje je u meni, to dijete u sebi nikada neću izgubiti.


Je li teško biti s glazbenikom koji je popularan na svakom kontinentu i stalno okružen obožavateljicama?

Lakše je svakako biti s nekim tko razumije vaš posao, vašu odsutnost ili neke odluke koje donosite. Stjepan i ja smo veliki profesionalci u svome poslu i imamo međusobnu podršku. Kada svom partneru bezuvjetno vjerujete, mjesta ljubomori zbilja nema.


Jednom prilikom rekli ste kako tražite muškarca koji će za vas pomicati svjetove, je li Stjepan taj tip muškarca?

Čini me sretnom ženom, to je najvažnije. Uvijek mi je podrška i oslonac i njegova ljubav moj je pokretač.


Što je najromantičnije što je Stjepan učinio za vas?

Stjepan je iznimno romantična osoba i često me iznenadi nekom slatkom gestom, no najviše uživam kada nešto svira za mene.

Na pragu 40. godine izgledate senzacionalno i teško je povjerovati da su samo nastupi zaslužni za vašu liniju, u čemu je tajna?

Davno sam naučila da su umjerenost i balans ključ svega, pa tako i u prehrani. U svemu uživam, ničega se ne odričem, ali uvijek umjereno. Najgore je kada sebi nešto zabranite i onda želite to još više. Volim hranu i veliki sam gurman, no bitno je biti umjeren i neopterećen. Naravno da si priuštim i neki junk food, ali kao što sam rekla, ne važem hranu i ne brojim kalorije, jedem kada sam gladna i slušam svoje tijelo.

Koliko ste kroz čuvanje nećakinje i brigu o njoj naučili o djeci i jeste li spremni postati mama?

Svako je dijete drugačije i nema knjige i pravila gdje to možete naučiti. Po svojoj sestri i prijateljicama vidim da je najvažnije slušati instinkt jer nekako majka najbolje zna što najviše odgovara njenu djetetu.


Koliko stižete pratiti domaća politička zbivanja i hoćete li pozorno osluškivati stavove stranaka koje izlaze na parlamentarne izbore kako biste znali kome dati svoj glas?

Naravno da pratim zbivanja oko sebe, politika je upletena u gotovo svaki aspekt našeg života, no ja ne vjerujem više u prazna obećanja. Voljela bih svoj glas dati nekome tko će uistinu učiniti razliku, omogućiti dostojanstven život svakom čovjeku, da su radnici plaćeni za svoj rad i da od njega mogu živjeti, da naši umirovljenici imaju bezbrižnu starost, da mladi ljudi ne napuštaju našu zemlju, da socijalna politika bude na većem nivou, da se više ulaže u obrazovanje, kulturu, znanost... To je politika koja mene zanima, a ne obmana naroda.


Kako izgleda jedan dan Jelene Rozge kada nema koncert ni bilo koju drugu poslovnu obvezu, što radite u takvim danima, s kim se družite?

To su trenuci kada se opuštam, odlazim na masažu, druženje s prijateljima. Tada se volim naći s društvom na ručku ili večeri i voditi opuštene razgovore. Takav dan u principu ne planiram, nekada samo ostanem cijeli dan kod kuće u pidžami i gledam filmove.


Vaš prijatelj Jole jednom je rekao da ste jako pedantna osoba. Čistite li sami kod kuće i smiruje li vas to?

Jako sam uredna osoba i istina je – nered me čini nervoznom. Jako volim kada je sve čisto, posloženo i na svome mjestu. Da, spremanje kuće uz dobru glazbu baš me jako opušta.


Da vas pozovu da sudjelujete u showu “Tvoje lice zvuči poznato”, biste li pristali i u koga biste se s guštom transformirali?

Baš sam ljubiteljica te emisije i vrlo je rado gledam, ali nažalost za takav angažman ja jednostavno nemam vremena. Vjerujem da bih odlična u ulozi genijalne J.Lo.

Koji životni savjet koji su vama prenijeli vaši roditelji želite prenijeti svojoj djeci?

Uvijek budi skroman, jednostavan, spreman pomoći drugima i uvijek budi čovjek otvorena srca.


Pripremate li neke glazbene poslastice svojim obožavateljima?

Bit će svega, i baš velikih iznenađenja, no još ništa ne smijem otkrivati.  

>>Mirta Šurjak vs. Jelena Rozga: Tko je zaslužio titulu kraljice plaže?

>>'O ljetnim cijenama u Dalmaciji mislim… Neke stvari uistinu jesu precijenjene'

Komentara 25

BE
beitsche
21:14 19.08.2016.

Draga moja da si ti sretna nebi ti trazila paznju prek novina. .pokrij se sugamanom I muci

IH
iron.hide.54966
21:29 19.08.2016.

Ljubav s velikim ali,...samo se ti tješi...

MO
morska
07:01 20.08.2016.

Pa dobro, sve smo davno culi i shvatili. Ne ides pa sto? Svaki dan o tome? Alfa zeno, joooj....!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije