Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

United na krilima Van Persieja deklasirao Olympiacos i prošao u četvrtfinale

Manchester United - Olympiacos
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/7
19.03.2014.
u 22:48

A na drugoj utakmici dana Zenit je slavio u Dortmundu sa 2:1, ali to mu nije bilo dovoljno za prolaz dalje jer je Borussia u prvoj utakmici pobijedila 4:2

Sve je prije početka utakmice upućivalo na to da će Manchester United ispasti i iz Lige prvaka; crveni vragovi su u lošoj formi, poraz od Liverpoola (0:3) ostavio je traga na njima, a u goste im je dolazio Olympiacos koji je u Grčkoj već osigurao naslov prvaka. I to s prednošću od 2:0 iz prve utakmice!

David Moyes vjerovao je da njegova momčad može to preokrenuti, a cijeli Otok mu se rugao i već tražio njegova nasljednika. No, ovom utakmicom kritičarima je barem nakratko začepio usta.

De Gea spasio United

Manchester United odigrao je jedno od najboljih utakmica ove sezone i pobijedio Olympiacos 3:0. Junak Old Trafforda večeras je bio Robin van Persie koji je postigao hat-trick.

A Grci su dobro otvorili utakmicu, nisu se branili i na početku su imali nekoliko poluprilika. No, Manchester je imao prvu pravu priliku. U 18. minuti Rooney je nakon ubačaja Giggsa glavom pogodio vratnicu. Sedam minuta poslije Van Persie je prvo izborio, a zatim i uspješno realizirao jedanaesterac za vodstvo Manchestera 1:0.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

U 40. minuti istaknuo se De Gea koji je fenomenalnim obranama Fusteru i Dominguezu u razmaku od samo nekoliko sekundi spasio svoju momčad. I kad su već svi očekivali kraj prvog dijela, Rooney je odlično uposlio Van Persieja, koji zabija svoj drugi pogodak na utakmici.

Samo šest minuta prošlo je u nastavku kada je Van Persie zabio svoj treći pogodak. Slobodan udarac bio je na nekih 20-ak metara od gola, a Nizozemac je fenomenalnim udarcem ostavio vratara Roberta ukopanog na crti. Postao je tako prvi igrač u povijesti Uniteda koji je postigao hat-trick u nokaut fazi Lige prvaka.

Pirova pobjeda Zenita

Do kraja utakmice Olympiacos je preuzeo inicijativu, imao i nekoliko odličnih prilika, ali De Gea je danas bio nesavladiv. Na kraju utakmice navijači na Old Traffordu napokon su imali i razloga za slavlje, a Manchester je 13. puta u povijesti izborio četvrtfinale Lige prvaka.

A na drugoj utakmici dana Zenit je slavio u Dortmundu sa 2:1, ali to mu nije bilo dovoljno za prolaz dalje jer je Borussia u prvoj utakmici pobijedila 4:2.

Hulk je u 16. minuti doveo goste u vodstvo, izjednačio je Kehl u 38., a konačni rezultat u 73. je postavio Rondon.

Liga prvaka, osmina finala:

Manchester United - Olympiacos 3:0 (ukupno 3:2)

Borussia - Zenit 1:2 (5:4)

>>Pogledajte kako je Rooney gurnuo Moyesu loptu kroz noge

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije