Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CHELSEA RUTINIRANO

Real u dvije utakmice zabio devet golova

Real Madrid - Schalke
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/6
18.03.2014.
u 22:41

Chelsea i Real tako su se priključili Atleticu, Barceloni, Bayernu i PSG-u u četvrtfinalu, a posljednja dva kluba u tom društvu saznat ćemo u srijedu nakon susreta dortmundske Borussije protiv Zenita te dvoboja Manchester Uniteda i Olympiakosa.

Nadali su nogometaši Galatasaraya da na Stamford Bridgeu mogu iznenaditi Chelsea i izboriti četvrtfinale Lige prvaka, međutim sve je ostao san. Momčad Josea Mourinha pobijedila je 2:0 i tako s ukupnim 3:1 prošla dalje.

Da se igračima Roberta Mancinija ne piše dobro dala je naslutiti već 4. minuta kada je Chelsea odigrao lijepu akciju u kojoj je Samuel Eto'o izbjegao zaleđe i nakon dodavanja Oscara rutinirano pogodio za 1:0.

Nakon gola bilo je prilika na obje strane, međutim mreže su mirovale sve do 42. minute, a onda je Chelsea poveo 2:0. Nakon udarca iz kuta Lamparda, pucao je Terry, ali je Muslera to uspio odbiti. Međutim, na loptu je natrčao Cahill i zakucao ju u mrežu za 2:0.

U nastavku utakmice Chelsea je rutinirano čuvao prednost, a Galatasaray može biti sretan što se kući vraća sa samo dva gola u mreži. Naime, imali su Mourinhovi igrači nekoliko lijepih prilika za treći gol, ali je Muslera bio na razini zadatka.

- Prošle sezone Europska liga je bila druga razina, ali stići od tamo do četvrtfinala Lige prvaka je važno za igrače i klub. Mi smo klub za Ligu prvaka, među najboljih osam kluba svijeta smo. Igrači zaslužuju biti tu - rekao je Mourinho.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Real u dvije utakmice zabio devet golova

Real je veći dio posla protiv Schalkea obavio u prvoj utakmici u Gelsenkirchenu u kojoj su slavili 6:1 pa je uzvrat na Santiago Bernabeuu bio formalnost. U Madridu je završilo 3:1 pa Real ide dalje s ukupnih 9:2

Momčad Carla Ancelottija povela je u 21. minuti golom Cristiana Ronalda, kojem nije bilo teško pospremiti loptu u praznu mrežu nakon ubacivanja Garetha Balea s desne strane. Njemačka momčad je izjednačila samo deset minuta kasnije golom Hooglanda, koji je imao veliku pomoć Sergija Ramosa, jer je upravo branič Reala promijenio lopti smjer i prevario Casillasa.

U nastavku utakmice Real je imao nekoliko fantastičnih prilika u kojima su prednjačili Isco i Cristiano Ronaldo, međutim izluđivao ih je gostujući golman Ralfa Fahrmanna, ali samo do 74. minute. A onda su 'kraljevi' u dvije minute zabili dva nova gola. U 74. minuti zabio je Ronaldo iz solo prodora, a minutu kasnije i Morata, koji je iskoristio asistenciju Balea.

- Ljepota ovog natjecanja su velike utakmice sa velikim protivnicima. Svejedno nam je koga ćemo izvući u petak, nemamo nikakvu posebnu želju - rekao je branič Reala Sergio Ramos pa dodao:

- Jeseova ozljeda pokvarila je našu pobjedu. Čini se veoma ozbiljna, ali moramo pričekati rezultate pregleda.

Luka Modrić nije se našao u zapisniku 18 igrača na koje je Carlo Ancelotti računao u ovoj utakmici te je očito kako ga je čuvao za nedjeljni El Clasico protiv Barcelone.

Poznato šest četvrtfinalista

Chelsea i Real tako su se priključili Atleticu, Barceloni, Bayernu i PSG-u u četvrtfinalu, a posljednja dva kluba u tom društvu saznat ćemo u srijedu nakon susreta dortmundske Borussije protiv Zenita (4:2 za Borussiju u prvoj utakmici), te dvoboja Manchester Uniteda i Olympiakosa (2:0 za Grke u prvoj utakmici).

>> Drogba: Chelsea je deset puta bolji od nas, ali...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije